ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η γραβάτα του Μπάιντεν με την ελληνική σημαία & ο… Μπαϊντενόπουλος

Facebook
Twitter
Το ελληνικό χρώμα ήταν διάχυτο στον Λευκό Οίκο κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, ενώ ο πρόεδρος Μπάιντεν δε δίστασε να φορέσει γραβάτα με ελληνικές σημαίες.

Δεν ήταν μόνο η γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες που επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν στη δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού όμως, καθώς ο Λευκός Οίκος γιόρτασε όσο πιο ελληνικά γινόταν και τα 201 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλοντας να αναδείξει τους ισχυρούς δεσμούς του με την ελληνοαμερικανική κοινότητα συστήθηκε ξανά στους καλεσμένους με το… ελληνικό του όνομα ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης του αντιπρότεινε ένα άλλο επίθετο από την… Κρήτη.

«Και μου αρέσει να αστειεύομαι λέγονται ότι είμαι γνωστός ως Τζο Μπαϊντενόπουλος και στην ελληνοαμερικανική κοινότητα στο Ντελαγουέρ».

«Σας λένε ‘Μπαϊντενόπουλο’ για κάποιον λόγο. Αν και εγώ πρότεινα να σας λένε ‘Μπαϊντενάκη’. Θα είχε ωραία ομοιοκαταληξία», απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Τζο Μπάιντεν εξήγησε αστειευόμενος γιατί η στενή του σχέση με τους Ελληνοαμερικανούς τού άλλαξε τον τρόπο που κάνει τον σταυρό του και έτσι αν και καθολικός, τον κάνει σαν ορθόδοξος.

«Συναναστρέφομαι με την ελληνοαμερικανική κοινότητα τόσον καιρό που, ως ρωμαιοκαθολικός, κάνω τον σταυρό μου λάθος. Πιάνω τον εαυτό μου να τον κάνω από δεξιά. Δεν ξέρω. Ο Πάπας δεν τρελαίνεται με αυτήν μου την ‘αλλαγή’».

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επεφύλαξε η δόκτορ Τζιλ Μπάιντεν στην οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι αλλά και τις δύο κόρες τους.

«Χάρηκα ιδιαίτερα που σας γνώρισα εσάς και τη Σοφία και τη Δάφνη».

Στη συνέχεια της δεξίωσης οι δύο οικογένειες γνωρίστηκαν καλύτερα, αντάλλαξαν θερμές χειραψίες και είχαν κατ’ ιδίαν συζητήσεις.

Ελληνικά… άσματα στον Λευκό Οίκο

Η δεξίωση ξεκίνησε με τη μουσική υπόκρουση εντός πρωτοκόλλου, ωστόσο στο πέρας των επίσημων χαιρετισμών έδωσε μια πιο… ελληνική παραδοσιακή νότα δημοτικών τραγουδιών στον Λευκό Οίκο.

Στην είσοδο μάλιστα στήθηκε κανονικό γλέντι με δημοτικά της Δωδεκανήσου.

Όσον αφορά στις επιλογές του μενού αυτές ήταν άκρως ελληνικές καθώς οι καλεσμένοι έφαγαν ντάκο, μπακαλιάρο, παϊδάκια, σπανακόπιτα και για γλυκό μπακλαβά.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top