ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

«Η γυναίκα του βιντεοσκοπούσε την πτήση», λέει ο πατέρας του επισμηναγού που σκοτώθηκε στην Καλαμάτα

Facebook
Twitter

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίσσονται στο σπίτι του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα που έχασε τη ζωή του στην Καλαμάτα μετά την πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφος. Το χωριό Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης ντύθηκε στα μαύρα και θρηνεί…

Οι γονείς του άτυχου επισμηναγού στο χωριό Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης δεν μπορούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί. Χάθηκε μπροστά στα μάτια της συζύγου και των παιδιών του όταν συνετρίβη το εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

«Προχθές μου λέει πατέρα αύριο κάνω την τελευταία μου πτήση, αλλά ήθελα με το Τ-2 όχι την τελευταία της ζωής του», τονίζει ο πατέρας του άτυχου πιλότου, Σωτήρης Κωστέας.

«Το παιδί μου θέλω. Το παιδί μου. Μπορεί να μου το φέρει κάποιος; Το παιδί μου το δικό μου! », λέει η μητέρα του πιλότου, Βαρβάρα Κωστέα μέσα σε λυγμούς.

«Η φρίκη, ζήσανε το θάνατο του πατέρα τους μπροστά στα μάτια τους. Για 10 δευτερόλεπτα ή θα προσγειωνόταν ή άμα ήτανε πιο ψηλά να προλάβαινε να έκανε εκτίναξη. Δεν πρόλαβε. Δεν πρόλαβε… Τον επούλησε η αγάπη του. Η αγάπη του για το αεροπλάνο», σημειώνει ο πατέρας του πιλότου μη μπορώντας να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί τον γιο του.

Το άσχημο παιχνίδι της μοίρας με την τελευταία πτήση

Η μοιραία πτήση θα ήταν και η αποχαιρετιστήρια του γιου τους με το εκπαιδευτικό Τ-2, καθώς επρόκειτο να μετατεθεί σε άλλο τύπο εκπαιδευτικού αεροσκάφους, αλλά η τύχη τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

«Θα ήτανε μία μικρή γιορτή. Το φινάλε του Τ-2», λέει ο πατέρας του

Στην ερώτηση αν η σύζυγος βιντεοσκοπούσε τον άνδρα της είπε… «Ναι, ναι, γιατί είχε πει ότι φεύγει από τις Κιτρίες κι έρχεται για προσγείωση. Ήταν 80 μέτρα… ήταν σε τροχιά προσγείωσης κι αρχίσανε να φεύγουνε κομμάτια από το αεροπλάνο».

Να σημειωθεί ότι σχεδόν σε όλες τις πτήσεις ο 40χρονος πιλότος πετούσε πάνω από το χωριό του τη Σάντοβα προκειμένου να δώσει το στίγμα του και στους δικούς του ανθρώπους και στον πατέρα του, αλλά και τη μητέρα του οι οποίοι πια θρηνούν για τον χαμό του.

«Ήταν περήφανος για τη δουλειά του. Το χόμπι του ήταν να πετάει. Το σήκωνε στα 35.000 πόδια και το δούλευε στα κόκκινα. Μου λέει πατέρα να μη φοβάσαι. Είναι παλιά αεροπλάνα, αλλά είναι αξιόπιστα ακόμα. Τα πετάμε. Δεν μου είχε πει ποτέ το παραμικρό», πρόσθεσε ο πατέρας του.

Όλοι στο χωριό μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για τον 40χρονο πιλότο. «Ήταν άνθρωπος. Ξέρετε τι σημαίνει άνθρωπος; Αγνός, οικογενειάρχης, υπόδειγμα. Τι άλλο; Τι άλλο; Δεν ήταν συγχωριανός μας μόνο. Ήταν πρότυπο», λέει φίλος της οικογένειας.

«Ήτανε ο ήρωάς μου σαφώς, ήτανε το αστεράκι μου που το έχασα…», συμπληρώνει ο πατέρας του 40χρονου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top