ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έφερε μέτρα lockdown – Τηλεργασία, κλειστό Δημόσιο, σχολεία και δικαστήρια

kinisi 15 10 2021
Τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας η κακοκαιρία “Μπάλλος” κατέστησαν αναγκαία, μέτρα τύπου lockdown για την προστασία των πολιτών έως ότου υποχωρήσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά τη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στην Πολιτική Προστασία, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε το σχέδιο των Αρχών για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας τόσο στην Αττική που επλήγη ιδιαίτερα όσο και στην περιφέρεια.

Συγκεκριμένα:

– Κλειστές θα πραμείνουν σήμερα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

– Ενθαρρύνεται η τηλεργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα στην Αττική.

– Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, καθώς και σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική.

– Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑΜΕΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία.

– Αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 6 το πρωί άνοιξαν ο Κηφισός και η Παραλιακή, περίπου μίαμιση ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο άνοιγμα. Η απόφαση ελήφθη καθώς τα φαινόμενα είχαν σταματήσει και θεωρείται ότι το δυσκολότερο κομμάτι που ήταν 3-6 τη νύχτα έχει περάσει.

Όλα τα μέτρα είναι προληπτικά καθώς η κακοκαιρία είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ από σήμερα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως η Σάμος και η Ικαρία.

Ποια άλλα σχολεία και δομές θα μείνουν κλειστά

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, ο κ. Στυλιανίδης είχε διευκρινίσει πως τα “λουκέτα” της Παρασκευής σε σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς μπορεί να αυξηθούν, ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Έτσι, πολλές κατά τόπους Αρχές ανακοίνωσαν πως σήμερα κλειστά θα παραμείνουν:

– Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ στην Αττική, καθώς και η σχολή ΑμεΑ Αθηνών του ΟΑΕΔ

– Οι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Αττική

– Οι βρεφονηπιακοί – παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων

– Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ιλίου

– Τα σχολεία στους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας και Σικυωνίων.

– Όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

– Όλα τα σχολεία, οι παιδικοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου Μεσολογίου.

– Όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία.

– Τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, ‘Αργους – Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας,

– Τα σχολεία στους δήμους Μονεμβασίας και Ευρώτα,

– Τα σχολεία στον δήμο της Τρίπολης.

– Όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

– Όλες οι σχολικές μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Κλειστά τα δικαστήρια στην Αττική

Τέλος, με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης αναστέλλονται οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Αττικής σήμερα.

Από την αναστολή των εργασιών εξαιρούνται οι υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα.

You may also like

Comments are closed.