ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η καρδιά του «Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας» θα χτυπήσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Kozakoi megaro mousikis
Τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο του κοινού Έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας 2021 το οποίο τελείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη, θα διεξαχθούν οι «Μέρες της Ρωσίας στην Ελλάδα». Πρόκειται για ένα φεστιβάλ με πλειάδα εκδηλώσεων, όπως συναυλίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης.
Η καρδιά των εκδηλώσεων θα είναι η συναυλία που θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από το περίφημο συγκρότημα “Ελεύθεροι Κοζάκοι του Κουμπάν”, τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 στις 20.00 στην αίθουσα “Αλέξανδρος Τριάντης”.

Στην συναυλία θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 100 μουσικοί και χορευτές, οι οποίοι πρεσβεύουν διαφορετικές πολιτιστικές εκφράσεις του Κουμπάν και των άλλων περιοχών στις οποίες ζουν οι Κοζάκοι. Το ρεπερτόριο του συνόλου περιλαμβάνει περισσότερες από 40 χορογραφίες, όπου η καθεμιά τους αποτελεί ένα κόσμημα στο είδος του φολκλορικού χορού. Οι Κοζάκοι του Κουμπάν συνδυάζουν στις παραστάσεις τους την παραδοσιακή λαϊκότητα με τη σύγχρονη έκφραση.

You may also like

Comments are closed.