ΑΠΟΨΕΙΣ

Η κατά τον Δήμο Πατρέων «Πολιτική Αλητεία»

SBOLHS KOSTAS e1651074599491

Του Κων/νου Σβόλη, δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Πάτρα Ενωμενη»

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) που διεξήχθη στις 27.7.2022, μάθαμε από τη Λαϊκή Συσπείρωση – παράταξη της Δημοτικής Αρχής σημαντικές πληροφορίες.

Μάθαμε ότι είναι Πολιτική Αλητεία να αιτείσαι να επιχορηγηθεί με οικονομικό βοήθημα, από τον Δήμο Πατρέων, μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα παιδιά και μάλιστα το ένα εξ αυτών με ειδικές ανάγκες. Η συγκεκριμένη οικογένεια έχει απωλέσει την κατοικία της και τελεί υπό καθεστώς έξωσης. Η επιχορήγηση αυτή προβλέπεται από τη νομοθεσία και να σημειωθεί ότι έχουμε εγκρίνει στον προϋπολογισμό του Δήμου Πατρέων ποσό 90.000 ευρώ για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες. Προφανώς και τα οικονομικά βοηθήματα δεν επιλύουν τα προβλήματα αλλά αμβλύνουν προσωρινά τις δυσκολίες.
Για τους οραματιστές του μαρξισμού είναι αποκλειστικά δικό τους δικαίωμα να υπερασπίζονται τους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες. Όταν έρχεται, όμως, η ώρα των αποφάσεων τότε καταγγέλουν αόριστα όλες τις αστικές κυβερνήσεις, αρνούνται τα οικονομικά βοηθήματα, προτείνουν να διαμείνει προσωρινά η οικογένεια στη Δομή Αστέγων (κατά τα άλλα μιλάμε για αποϊδρυματοποίηση), σε καταγγέλουν για Πολιτική Αλητεία και ξεχνούν ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε δαπανήσει σε ένα οικονομικό έτος περίπου 45.000 ευρώ για οικονομικά βοηθήματα σε απόρους.
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής αναλάβετε τις ευθύνες σας. Διοικείτε την πόλη μας 8 περίπου χρόνια. Δώστε τη δυνατότητα να ζήσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας και αφήστε σε εμένα τον τίτλο του Πολιτικού Αλήτη με τις κοινωνικές ευαισθησίες.

 

You may also like

Comments are closed.