ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κατάθεση του 12χρονου για τον ιερέα: «Με ακουμπούσε σε διάφορα σημεία του σώματος μου»

aselgeia anilikos arthro

Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Σαλαμίνας έπειτα από την σύλληψη ενός 68χρονου ιερέα που είναι παλαιοημερολογίτης, ιερουργεί σε ιδιωτική μονή του νησιού, και κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ενός 12χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 12χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Προσπαθούσε συνεχώς να είναι μόνος μαζί μου. Πότε στο σπίτι μας, πότε στο δικό του σπίτι. Είναι φίλος της οικογένειας μας. Όμως ένιωθα άσχημα κάθε φορά που με πλησίαζε. Με ακουμπούσε σε διάφορα σημεία του σώματος μου και με έκανε να αισθάνομαι άβολα».

Σημειώνεται ότι ο ιερέας κατηγορείται ότι άπλωσε χέρι στον ανήλικο θύμα του τουλάχιστον δύο φορές. Το 12χρονο αγόρι όλους αυτούς τους μήνες το κράταγε μυστικό, χωρίς να πει κουβέντα σε κανέναν. Ωστόσο, πριν από λίγα 24ωρα «λύγισε» και τα είπε όλα στην μητέρα του. «Δεν μου αρέσει να είμαι κοντά στον ιερέα. Με ακουμπάει στο σώμα μου ενώ εγώ δεν θέλω», φέρεται να της εξομολογήθηκε.

Τότε οι γονείς πήραν αμέσως το παιδί τους και το οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι η τοπική κοινωνία του νησιού έχει «παγώσει» από την είδηση. Ορισμένες μαρτυρίες κάνουν λόγο για ορισμένα σημεία στη συμπεριφορά του παλαιοημερολογίτη ιερέα που δεν άρεσαν σε κάποιους κατοίκους του νησιού.

Το πρωί της Δευτέρας (27/11) ο ιερέας οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή Πειραιά απο τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τετάρτη. Το 2018 ο παλαιοημερολογίτης ιερέας είχε κατηγορηθεί ξανά για παρόμοιο αδίκημα.

Ο ιερέας είχε κατηγορηθεί ξανά το 2018 για παρόμοια αδικήματα

Ο ιερέας είχε κατηγορηθεί ξανά το 2018 για τη διάπραξη παρόμοιων αποτρόπαιων πράξεων σε βάρος άλλου ανηλίκου αγοριού και είχε καταδικαστεί το 2021 σε ποινή 9 ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Έτσι, κυκλοφορούσε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε βάσει σχηματισμού δικογραφίας και καταγγελίας που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο κατηγορούμενος προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στο χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

You may also like

Comments are closed.

vaftisi 1 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκλησία της Κρήτης: Σκληροί όροι για όσους θέλουν να γίνουν νονοί – Τι αναφέρει σχετική εγκύκλιος

Σκληρούς περιορισμούς στην τέλεση μυστηρίων βάπτισης βάζει η Ιερά Επαρχιακή Συνόδος της Εκκλησίας Κρήτης, όπως φαίνεται από τη δημοσιοποίηση εγκυκλίου, ...