Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και ευγνωμοσύνης, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας τίμησε τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2026 τη συμπλήρωση 50 ετών από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου ως Μητροπολίτου Ταλαντίου, η οποία είχε τελεστεί στις 17 Αυγούστου 1976 από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Σεραφείμ.
Η Ευχαριστιακή Σύναξη αποτέλεσε δοξολογία για τον μισό αιώνα αρχιερατικής διακονίας του Γέροντος Ιεράρχη, ο οποίος υπηρέτησε την Εκκλησία με αφοσίωση, πίστη και εκκλησιαστικό φρόνημα.

Μισός αιώνας ποιμαντικής και κοινωνικής προσφοράς
Κατά την πολυετή διακονία του στην ιστορική Μητρόπολη, ο κ. Αμβρόσιος ανέπτυξε πολυσχιδές πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο, φροντίζοντας για την ενίσχυση του Ιερού Κλήρου, την εύρυθμη λειτουργία των Ιερών Μονών και Ναών, καθώς και την ανακούφιση των ευάλωτων πολιτών.
Παράλληλα, άφησε σημαντική παρακαταθήκη σε κοινωνικές υποδομές και ιδρύματα, τα οποία συνεχίζουν να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας.

Ομιλία από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο
Κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πνευματικό λόγο προς το εκκλησίασμα απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε εκτενώς στη χρυσή επέτειο των 50 ετών αρχιερατικής πορείας του κ. Αμβροσίου, σκιαγραφώντας τους κορυφαίους σταθμούς της μακράς εκκλησιαστικής του διαδρομής και τη βαθιά σύνδεσή του με τον λαό της περιοχής.



Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης


