ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα διαθέσει νέες μετοχές στους φιλάθλους της

Facebook
Twitter
Τη δυνατότητα στους φιλάθλους της να αποκτήσουν μετοχές της θα δώσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως αποκάλυψε ο Τζο Γκλέιζερ εκ των ιδιοκτητών του συλλόγου, μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους φιλάθλων.

 

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγο καιρό αφότου στέφθηκε από αποτυχία το εγχείρημα της πιο πετυχημένης ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ, να δημιουργήσει μαζί με τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ.

Η συμφωνία προβλέπει την έναρξη ενός προγράμματος διάθεσης μιας νέας κατηγορίας μετοχών, οι οποίες θα έχουν τα ίδια δικαιώματα ψήφου με εκείνες που έχει στην κατοχή της η οικογένεια Γκλέιζερ, ιδιοκτήτρια του συλλόγου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα. Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στους φιλάθλους να αποκτήσουν ένα σημαντικό μερίδιο ιδιοκτησίας στην ομάδα, ενώ θα δημιουργηθεί ένα νέο συμβούλιο με τη συμμετοχή των φιλάθλων, με στόχο να αποδόσει μεγαλύτερη επιρροή των φιλάθλων στον σύλλογο.

Μερικοί από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Ευρώπης δέχθηκαν «πυρ ομαδόν» πριν από λίγο καιρό όταν προσπάθησαν να συστήσουν ένα αυτόνομο πρωτάθλημα, ανεξάρτητο από την UEFA. Η θύελλα αντιδράσεων τελικά ανάγκασε τις ομάδες να εγκαταλείψουν τα σχέδια αυτά, ενώ οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαμαρτυρόμενοι εισέβαλαν στο γήπεδο της ομάδας στο Ολν Τράφορντ, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ.

Έκτοτε οι φίλοι των ομάδων απαίτησαν να έχουν μεγαλύτερο σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τους και μεγάλη μερίδα φιλάθλων θέλουν να υιοθετηθεί το γερμανικό μοντέλο ιδιοκτησίας, όπου το 51% των μετοχών ενός συλλόγου ανήκει σε εκείνους και το υπόλοιπο 49% σε ιδιώτη ή σε ιδιώτες.

«Ως ιδιοκτήτες, θέλουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα με τους φιλάθλους μας  -μια επιτυχημένη ομάδα και έναν ισχυρό σύλλογο -και θέλουμε να εργαστούμε σε συνεργασία για την επίτευξη αυτών των στόχων», δήλωσε ο Τζο Γκλέιζερ, μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τους εκπροσώπους των φιλάθλων, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top