Η Μεγάλη Εβδομάδα στην Πάτρα, στα χωριά και στα καταστήματα – Κατάνυξη, μέτρα και ακρίβεια

Facebook
Twitter
Μεγάλη Δευτέρα και από σήμερα οι Πατρινοί αναμένεται να σπεύσουν στους Ιερούς Ναούς για να παρακολουθήσουν με κατάνυξη τις Ακολουθίες του Νυμφίου, των Παθών και της Ανάστασης του Κυρίου.

Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια Πανδημίας, το φετινό Πάσχα θα γιορταστεί χωρίς περιορισμούς με μοναδική εξαίρεση τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα πρέπει να εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών.

Έτσι αναμένεται να υπάρξει μεγάλη προσέλευση στους Ιερούς Ναούς της πόλης, ενώ εκτιμάται πως οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στα τέλη της Μ. Εβδομάδας θα δώσουν τη δυνατότητα σε πολλούς Αχαιούς να γιορτάζουν το Πάσχα στα εξοχικά και τα χωριά τους.

Ωστόσο, οι αυξήσεις στην αγορά προβληματίζουν ήδη, μιας και είναι βέβαιο πως το κόστος για το πασχαλινό τραπέζι θα είναι φέτος υψηλότερο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Αν στα παραπάνω προστεθεί και το κόστος μετακίνησης ακόμη και σε κοντινές περιοχές, τότε και με βεβαιότητα δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα ακρίβειας, το οποίο και θα κληθούν να αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές.

Παρά ταύτα, όπως πληροφορείται η «Πολιτεία» πολλοί είναι εκείνοι που έσπευσαν να «κλείσουν» τις αγορές τους από την περασμένη εβδομάδα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην προμήθεια του πατροπαράδοτου οβελία.

Οι περισσότεροι προμηθεύτηκαν αρνιά σε τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 12 και 13 ευρώ το κιλό, ενώ ιδιοκτήτες κρεοπωλείων εκτιμούν πως τελικά αυτές θα είναι οι τιμές που θα επικρατήσουν έως το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας.

Θεωρείται ακόμη βέβαιο πως δεν θα υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά, δεδομένων των γενικότερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της Παγκόσμιας κρίσης και πως οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν αγαθά χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Σε ότι αφορά στην κίνηση της αγοράς, μέχρι και χθες Κυριακή των Βαΐων η κίνηση ήταν περιορισμένη και οι Πατρινοί προχωρούσαν είτε σε έρευνα είτε μόνο στις απαραίτητες αγορές.

Ωστόσο τις επόμενες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί, μιας και οι καθιερωμένες υποχρεώσεις επιβάλλουν συγκεκριμένες και ανελαστικές αγορές.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top