ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η μεγάλη έξοδος των Εορτών – Στο 92% οι προκρατήσεις airbnb στα Καλάβρυτα

Facebook
Twitter

Έτοιμοι να εκδράμουν στους δημοφιλείς, χειμερινούς προορισμούς της χώρας, για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εμφανίζονται οι Έλληνες. Οι κρατήσεις στα Airbnb κυμαίνονται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, γεγονός που γεμίζει με αισιοδοξία τους παράγοντες του τουρισμού.

Πάνω από 80% οι προκρατήσεις για τις ημέρες των εορτών
Τα ποσοστά προ-κρατήσεων στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών είναι άκρως εντυπωσιακά καθώς ξεπερνούν ήδη το 80%, ενώ τις επόμενες ημέρες η κίνηση αναμένεται να ενταθεί και τα ποσοστά να φτάσουν στο 100%.

«Τη φετινή χρονιά μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας φαίνεται να προγραμμάτισε νωρίς τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μετά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, όπου οι πληρότητες άγγιξαν το 100% στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών και τις υψηλές πληρότητες που είδαμε στο σύνολο των Σαββατοκύριακων του Νοεμβρίου, συνεχίζουμε με αισιόδοξα μηνύματα», αναφέρει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates.

Οι πιο hot προορισμοί στην Ελλάδα για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων (23/12-26/12) αγγίζουν το 70% και το 66% για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς (30/12/-2/1). Το συνολικό κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις τα Χριστούγεννα ξεκινά από 573€, ενώ για τη Πρωτοχρονιά από 592€. Το κόστος διαμονής αφορά κυρίως κατοικίες 85τμ-95τμ, ενώ για τρεις διανυκτερεύσεις σε chalet ξεπερνά τα 1.000€. Η διαθεσιμότητα οικονομικών επιλογών πλέον είναι περιορισμένη. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, διατίθενται προς μίσθωση 60 κατοικίες/διαμερίσματα για τις ημέρες των Χριστουγέννων και 67 για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

Στο Μέτσοβο η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι μικρή. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων κυμαίνεται από 340€ έως 846€. Η κατώτατη τιμή μίσθωσης αφορά κατοικία 50τμ, ενώ η ανώτατη κατοικία 150τμ. Προς στιγμήν, οικονομικότερες τιμές καταγράφονται για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. Το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 317€ έως 570€. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 94% για τα Χριστούγεννα και το 97% για τη Πρωτοχρονιά.

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις τόσο για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μέσω της Ιόνιας Οδού όσο και για τους Θεσσαλονικείς μέσω της Εγνατίας. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 81% για τις ημέρες των Χριστουγέννων και 78,5% για τη Πρωτοχρονιά. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 282€ έως 650€ για τα Χριστούγεννα και από 328€ έως 600€ για τη Πρωτοχρονιά. Βασικός ρυθμιστής του κόστους αποτελεί η απόσταση του ακινήτου από το κέντρο της πόλης.

Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 92% για τα Χριστούγεννα, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 358€ έως 881€ Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα είναι κυρίως από 55τμ έως 75τμ. Διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 6 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου. Για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις ξεκινά από 523€ και το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 82%.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν προορισμό που αναδείχθηκε κυρίως στις αρχές των μνημονιακών χρόνων. Η κοντινή απόσταση και το καλό οδικό δίκτυο τόσο από την Αθήνα, όσο και από την Αχαϊκή πρωτεύουσα έχουν «τοποθετήσει» τα Τρίκαλα Κορινθίας στον χάρτη των δημοφιλών χειμερινών προορισμών της χώρας μας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι προ-κρατήσεις για τα Χριστούγεννα αγγίζουν το 95%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να ξεκινούν από 842€, ενώ για τη Πρωτοχρονιά από 729€ με ποσοστό προ-κρατήσεων 92%.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας με τις προ-κρατήσεις στη Δημητσάνα, το Λεβίδι, τη Στεμνίτσα και τα Λαγκάδια να κυμαίνονται από 80% έως και 96% για τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς αγγίζουν ακόμη και το 100%. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας έχει αναδείξει τους Αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς σε «must» προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 449€ έως και 840€ για τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς από 564€ έως και άνω των 1.000€. Οι Αρκαδικοί προορισμοί διαθέτουν προς μίσθωση κυρίως ολόκληρα αρχοντικά 100τμ -120τμ.

Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν τόσο Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και να βρεθούν κοντά στη φύση όσο και οι κάτοικοι της Φθιώτιδας και των όμορων νομών. Οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων έχουν αγγίξει το 85% με το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 423€ έως 940€. Ενώ, για τη Πρωτοχρονιά από 388€ έως 846€ κα ποσοστό προ-κρατήσεων στο 68%.

Η Καλαμπάκα αποτελεί θρησκευτικό προορισμό λόγω των Μετεώρων. Οι προ-κρατήσεις σήμερα αγγίζουν το 97% με το κόστος να κυμαίνεται από 496€ για τα Χριστούγεννα. Για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται στο 84% και το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις από 337€ έως 587€.

Υψηλά ποσοστό προ-κρατήσεων καταγράφονται και στα ορεινά της Μαγνησίας. Στη Μακρινίτσα οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων αγγίζουν το 80% με το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 523€ έως 843€, ενώ για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς από 329€ έως 843€ με ποσοστό προ-κρατήσεων στο 85%. Στην Πορταριά οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων αγγίζουν το 85% με το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 564€ έως 834€, ενώ για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς από 600€ έως 711€ με ποσοστό προ-κρατήσεων στο 85%.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, όσο πλησιάζουμε στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, οι προ-κρατήσεις θα αγγίξουν το 100%, ενώ οι τιμές θα καταγράψουν αυξητικές τάσεις όχι μόνο λόγω των ημέρων, αλλά, και του γεγονότος ότι διαθέσιμα θα έχουν απομείνει μόνο τα ακίνητα μεγαλύτερης επιφάνειας (άνω των 100-120τμ) που το κόστος διαμονής τους σε πολλές περιπτώσεις διαμορφώνεται άνω των 350€/διανυκτέρευση.

Αναλυτικά οι τιμές και οι προκρατήσεις για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top