ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Metα σχεδιάζει το άνοιγμα αλυσίδας καταστημάτων σε όλο τον κόσμο

facebook meta1
Πυρετώδεις είναι όπως φαίνεται οι σχεδιασμοί για την λειτουργία της Metα, της νέας μητρικής εταιρείας κάτω από την σκέπη της οποίας μπαίνουν οι πλατφόρμες, οι εταιρείες και όλες οι δραστηριότητες που ανήκαν μέχρι σήμερα στη Facebook.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times η Metα σχεδιάζει την ίδρυση μια αλυσίδας καταστημάτων σε όλο τον κόσμο.

Τα καταστήματα αυτά θα πωλούν προϊόντα που θα δημιουργούνται κατά κύριο λόγο στα εργαστήρια της εταιρείας (Reality Labs) όπως κάσκες εικονικής πραγματικότητας και έξυπνα γυαλιά.

Τα καταστήματα θα έχουν βασική αποστολή την πώληση προϊόντων που θα συνδέουν όσους τα αποκτήσουν με το metaverse, τον νέο εικονικό κόσμο που φιλοδοξεί να διαδεχθεί το Διαδίκτυο και σε αυτόν τον κόσμο θέλει να αποκτήσει δεσπόζουσα αν όχι κυριαρχική θέση η Metα.

O συνιδρυτής του Facebook και της αφεντικό της Metα Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει ποντάρει σχεδόν τα πάντα σε αυτή την προοπτική αφού θεωρεί μονόδρομο την ενσωμάτωση των κοινωνικών δικτύων αλλά και σχεδόν του συνόλου των δραστηριοτήτων του σύγχρονου ανθρώπου σε αυτό το νέο εικονικό κόσμο.

Για αυτόν τον σκοπό η Μεtα έχει ανακοινώσει ότι θα προσλάβει άμεσα δέκα χιλιάδες άτομα υψηλής εξειδίκευσης στην Ευρώπη. Εκπρόσωπος της Metα αρνήθηκε μεν να σχολιάσει τις πληροφορίες για τα καταστήματα αλλά πάντως δεν προχώρησε σε κάποιου είδους διάψευση.

 

You may also like

Comments are closed.