ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Η μετάλλαξη ΟΜΙΚΡΟΝ “χτυπά” καταστήματα εστίασης αλλά και εμπορικά στην Πάτρα

270067345 1107975919941379 7933622016438543354 n

H Όμικρον “χτυπάει” τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πάτρας, προσβάλλοντας τον έναν μετά τον άλλον τους εργαζόμενους, ακόμα και αυτοί που είναι εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεκάδες είναι τα κρούσματα σε εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης και στα εμπορικά μαγαζιά. Οι μολύνσεις αυτές με βάση την έξαρση που υπάρχει και το μέγεθος της διασποράς είναι σαν φυσικό επακόλουθο.

Η Όμικρον είναι εξαιρετικά μεταδοτική και είναι λογικό να προσβάλει κυρίως τα άτομα που έχουν αρκετές επαφές λόγω της φύσης της εργασίας τους, όπως είναι οι υπάλληλοι στα καταστήματα εστίασης, αλλά και στα μαγαζιά του εμπορίου.

Το θέμα είναι ότι τα κρούσματα είναι πολλά και αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στις επιχειρήσεις, ορισμένες εκ των οποίων φτάνουν σε σημείο να μην έχουν υπαλλήλους για να λειτουργήσουν, εξαιτίας των επιβεβαιωμένων μολύνσεων, αλλά και των ύποπτων. 

Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο στις επιχειρήσεις εστίασης που υπάρχουν μπαράζ κρουσμάτων από εργαζόμενους, παρά τα μέτρα που παίρνονται από τα μαγαζιά, ενώ πλέον μολύνσεις έχουν εμφανιστεί και στον χώρο του εμπορίου παρόλο που το λιανεμπόριο δεν ήταν ποτέ εστία υπερμετάδοσης.

Όμως από τη στιγμή που τα κρούσματα είναι δεκάδες κάθε δεδομένο ανατρέπεται. Πάντως, τόσο τα καταστήματα εστίασης, όσο και αυτά του εμπορίου, παρά τα κρούσματα που υπάρχουν τηρούν στο ακέραιο τα μέτρα και κάνουν τα όσα ορίζει το πρωτόκολλο, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή η έξαρση της διασποράς θα σταθεροποιηθεί και σταδιακά θα μειωθεί.

You may also like

eforia dilwseis art ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφορία – Συμψηφισμός: Παγίδες ακόμη και για όσους δεν έχουν ληξιπρόθεσμες, αλλά ενήμερες οφειλές

Οι συμψηφισμοί φορολογικών οφειλών και φορολογικών απαιτήσεων των φορολογουμένων είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και στις περισσότερες περιπτώσεις ουσιώδεις, καθώς διευκολύνουν ...

Comments are closed.