ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Ναύπακτος δηλώνει παρούσα στον “χάρτη” της κρουαζιέρας – Υποδέχεται 1.300 επισκέπτες

3727589

Μπορεί η κρουαζιέρα να είναι η τελευταία μορφή του τουρισμού που θα ξυπνήσει από τον λήθαργο της πανδημίας, όμως φαίνεται ότι έχει έρθει η ώρα να γίνει και αυτό.

Τουλάχιστον για τα υπόλοιπα μέρη της επικράτειας. Όχι όμως για την Πάτρα. Ακόμα και για μέρη που μέχρι ώρας δεν είχαν καμία παράδοση σε αυτή την μορφή τουρισμού. Όπως η Ναύπακτος.

Η γραφική και όμορφη Ναύπακτος μπαίνει από την Δευτέρα στον διεθνή χάρτη της κρουαζιέρας, καθώς υποδέχεται στο λιμάνι της ένα κρουαζιερόπλοιο που θα μεταφέρει 1.300 τουρίστες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Το κρουαζιερόπλοιο αυτό ονομάζεται «Silver Wind» και ανήκει στην εταιρεία «Silversea», ενώ φτάνει στην Ναύπακτο, μετά από προσπάθειες που ξεκίνησε ένα τοπικό τουριστικό γραφείο το οποίο γνώρισε προφανώς τα οφέλη που μπορεί να φέρει αυτή η άφιξη στην τοπική αγορά.

Το κρουαζιερόπλοιο λόγω του όγκου που έχει δεν θα αράξει εντός του γραφικού λιμανιού, αλλά ανοικτά του κόλπου της Ναυπάκτου, ωστόσο θα αποβιβάσει στην πόλη εκατοντάδες άτομα που κάνουν κρουαζιέρα. 

Η βόλτα των επιβατών του πλοίου στην αγορά και στο ιστορικό κέντρο της Ναυπάκτου θα κρατήσει τέσσερις ώρες, ενώ στο διάστημα αυτό οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να πάνε στo Κάστρο της πόλης (300 έχουν κλείσει ξενάγηση) και σε άλλα σημεία – μνημεία αναφοράς της.

Εννοείται ότι οι τουρίστες – επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν την βόλτα τους στα μαγαζιά της πόλης, ψωνίζοντας από τα εμπορικά καταστήματα ή πίνοντας τον καφέ τους και απολαμβάνοντας το φαγητό τους σε ένα από τα πολλά καφέ μπαρ και εστιατόρια που υπάρχουν γύρω από το λιμάνι.

Η Ναύπακτος δηλώνει παρούσα στον "χάρτη" της κρουαζιέρας - Υποδέχεται 1.300 επισκέπτες

Μίνι city tour και ανάσα στην αγορά

Η αγορά λοιπόν της Ναυπάκτου θα πάρει ζωή, καθώς με ευθύνη του τουριστικού γραφείου που έφερε αυτό το κρουαζιερόπλοιο στην πόλη θα γίνει ένα μίνι city tour, με τους επιχειρηματίες να προετοιμάζονται για αυτό το γεγονός.

Το σημαντικό είναι ότι η συγκεκριμένη διαδρομή θα πραγματοποιείται στο εξής κάθε δεκαπέντε ημέρες, με την Ναύπακτο να κάνει έτσι το πρώτο βήμα για να γίνει ο πρώτος ενδιάμεσος σταθμός κρουαζιέρας μεταξύ της Ιτέας και του Κατάκολου που ήδη έχουν κάνει κάποια βήματα σε αυτή τη μορφή τουρισμού.

Θυμίζουμε ότι η Ιτέα θεωρείται από τα ανερχόμενα μέρη στην κρουαζιέρα λόγω της κοντινής απόστασης που έχει με τους Δελφούς, ενώ το Κατάκολο που έχει προχωρήσει ακόμα περισσότερο το όλο ζήτημα έχει το πλεονέκτημα της Αρχαίας Ολυμπίας.

Να όμως που η Ναύπακτος κατάφερε να μπει σφήνα και να κάνει την αρχή για να γίνει ο ενδιάμεσος σταθμός. Η Πάτρα ακόμα αγνοείται στον τομέα της κρουαζιέρας, τουλάχιστον για την μετά πανδημία εποχή…

You may also like

Comments are closed.