ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Η οικοδομή «ξυπνά» στην Πάτρα αλλά δεν θα είναι για πολύ!

oikodomi
Δεν χρειάζεται επίκληση αριθμών και στατιστικών. Το βλέπουμε στην καθημερινότητα και στη γειτονιά μας. Ότι, δηλαδή, η οικοδομή στην Πάτρα ξαναπήρε «μπροστά» απ’ τις αρχές του χειμώνα και μετά.

Δεν είναι τυχαία η αναφορά στον περασμένο χειμώνα. Και αυτό γιατί, μόνο τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, ο αριθμός των νέων οικοδομών στην πόλη ξανάγινε διψήφιος.

Φτάνοντας τις 12, σ’ ένα μήνα που θεωρείται «νεκρός» από πλευράς οικοδομικής κινητικότητας. Σ’ όλη τη χώρα, λέει η Ελληνική Στατιστική Αρχή, το 2022 έφερε καλύτερες συνθήκες στην οικοδομική δραστηριότητα, με τα στατιστικά μεγέθη να βελτιώνονται σημαντικά και να ξεπερνούν σε ποσοστά το 12% αν μιλάμε για τον Δείκτη Παραγωγής στις Κατασκευές που παραμετροποιεί η ΕΛΣΤΑΤ.

Είναι, λοιπόν, καλό σημάδι ότι η «βιομηχανία» της οικοδομής αναπτερώνεται. Ωστόσο, όπως έλεγε προ ημερών ο εργολάβος οικοδομών Αθανάσιος Καούρης, γενικός γραμματέας της Ένωσης Κατασκευαστών Οικοδομικών Έργων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, οι ανατιμήσεις στις τιμές των υλικών έχουν ξεφύγει εντελώς, σε βαθμό που ν’ ανατρέπονται προγραμματισμοί και σχέδια κατασκευαστών στην Πάτρα και σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Και στην ίδια λογική είναι και οι τοποθετήσεις που δημοσίως έχει διατυπώσει το εδώ Τεχνικό Επιμελητήριο και ο πρόεδρος του Βασίλης Αϊβαλής.

 

You may also like

Comments are closed.