ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Νεμουτιάνος: Η οικογένεια προχωρά δικαστικά

Facebook
Twitter
Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του 49χρονου Θοδωρου Νεμουτιάνου καθώς αυτή την εβδομάδα η οικογένεια αναμένεται να κινηθεί νομικά. Ηδη μέσω του δικηγόρου τους Γιώργου Κουκούλη δήλωσαν «παράσταση» στην διαδικασία που έχει κινηθεί από την Εισγαγελία για δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, υποβολή μηνύσεων και εξακρίβωση των ευθυνών.

«Δεν θα αφήσουμε την υπόθεση έτσι» δηλώνει στην Πολιτεία ο αδελφός του Νίκος Νεμουτιάνος. Μάλιστα τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά και μετά τον θάνατο του βρέφους της 30χρονης στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Η οικογένεια Νεμουτιάνου υποστηρίζει πως ο αδελφός τους θα είχε σωθεί αν στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» είχαν τηρήσει το «πρωτόκολλο» και ο άνθρωπός τους είχε εξετασθεί από καρδιολόγο.

Στο μεταξύ σε ένα μήνα αναστολή εργασίας τέθηκε η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», η οποία είδε τον 49χρονο άνδρα και τον παρέπεμψε σε εφημερεύον νοσοκομείο χωρίς να καλέσει γιατρό να τον εξετάσει. Η ίδια βρίσκεται σε βαριά άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αρνείται να μιλήσει για την υπόθεση, ενώ έχει αποφύγει ευγενικά την οποιαδήποτε ανάμειξή της σε ρεπορτάζ των μέσων μαζικής ενημέρωσης. H προκαταρκτική εξέταση της νοσηλεύτριας που εμπλέκεται στο τραγικό συμβάν του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας ολοκληρώθηκε την Τετάρτη. Τον πειθαρχικό έλεγχο άσκησε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πατρών, η οποία έθεσε σε αναστολή εργασίας ενός μήνα τη νοσηλεύτρια. Στη συνέχεια παρέπεμψε την υπόθεση στο Δρομοκαΐτειο, νοσοκομείο στο οποίο ανήκει οργανικά η εργαζόμενη και το οποίο επικύρωσε την «αργία».

Ερευνα για τον ρόλο του ιδιώτη γιατρού

«Έμπειρη, αξιόλογη νοσηλεύτρια με σημαντική προσφορά στους ασθενείς στα 15 χρόνια που υπηρέτησε στο Δρομοκαΐτειο. Γι’ αυτό και όλοι απορούμε με το λάθος που έκανε να μη φωνάξει γιατρό να επιληφθεί του ασθενούς. Από 14/1/2020 υπηρετεί με μετακίνηση στο Νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας” Πατρών»

Η ΠΟΕΔΗΝ, αναμένει όπως λέει από την εισαγγελική έρευνα να διερευνήσει και τον ρόλο του ιδιώτη γιατρού, ο οποίος φέρεται ότι εξέτασε τον 49χρονο ασθενή και διέγνωσε «ψύξη».

«Αναμένουμε και την εισαγγελική έρευνα να διερευνηθεί εάν ο ιδιώτης γιατρός στην εξέταση του ασθενούς τις πρωινές ώρες έπραξε τα δέοντα. Ιδιώτης γιατρός που με την εφαρμογή του νέου νόμου θεωρείται προσωπικός γιατρός και θα κατευθύνει τους πολίτες στα νοσοκομεία», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο 49χρονος είχε δηλώσει στις νοσηλεύτριες, πριν το μοιραίο, πως είχε επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό και μάλιστα με τους ίδιους πόνους. Ο γιατρός τον είχε καθησυχάσει λέγοντάς του πως έχει ψύξη.

Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top