ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η ΟΠΚΕ «παίρνει τα βουνά» και κλείνει δρόμους στην εγκληματικότητα

Facebook
Twitter

Είναι γνωστό σε όσους γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. ότι οι δυνατότητες αστυνόμευσης στις ορεινές περιοχές της Αχαΐας, είναι εκ των πραγμάτων μειωμένες. Όχι γιατί δεν είναι ικανοί οι αστυνομικοί οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με αυτό το έργο.

Όμως και ο αριθμός τους είναι μικρότερος σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά, αλλά και η έκταση του Δήμου Καλαβρύτων εν προκειμένω είναι τέτοια που είναι αδύνατον η Αστυνομία να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή από το ένα όριό του στο άλλο.

Οι συνθήκες που δημιουργούνται και απαιτήσεις που προκύπτουν σε σχέση με την πάταξη της εγκληματικότητας σε αυτές τις περιοχές, απαιτούν κυρίως προληπτική αστυνόμευση έτσι ώστε αυτή να λειτουργήσει αποτρεπτικά για ομάδες κακοποιών που βρίσκουν ευκαιρίες δράσης σε απομακρυσμένα κυρίως σημεία όπου μπορούν να δράσουν με άνεση και μακριά από τα αστυνομικά «μάτια».

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. αναζητούσε εδώ και πολύ καιρό λύση στο πρόβλημα, μιας και αφενός οι δυνάμεις της στα τμήματα της ορεινής Αχαΐας δεν αρκούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προαναφέρθηκαν και αφετέρου οι κάτοικοι εξέφραζαν διαρκώς την ανησυχία τους με αφορμή περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων που είχαν πρόσφατα καταγραφεί στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων.

Έτσι με απόφαση του Ταξίαρχου Θεόδωρου Τσάτσαρη, διευθυντή της Αστυνομίας Αχαΐας, οργανώθηκε ήδη η πρώτη (θα ακολουθήσουν και άλλες), οργανωμένη επιχείρηση αστυνόμευσης που αφορούσε στο σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Καλαβρύτων, με αιχμή του δόρατος την ομάδα ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε και για τρείς συνεχόμενες ημέρες οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ όργωσαν στην κυριολεξία το σύνολο του Δήμου Καλαβρύτων, διενεργώντας διαρκώς ελέγχους ακόμη και σε σημεία που στο παρελθόν δεν είχε κάνει ποτέ την εμφάνισή της η Ελληνική Αστυνομία.

Τόσο μέσα σε χωριά όσο και στο σύνολο σχεδόν του Επαρχιακού οδικού δικτύου του Δήμου Καλαβρύτων και σε ώρες που πολλές φορές επιλέγουν ομάδες κακοποιών να κινούνται, κατάφεραν να δημιουργήσουν μπλόκα και να στείλουν μήνυμα προς κάθε επίδοξο παραβάτη του Νόμου πως από εδώ και στο εξής οι δυνατότητες παράνομης δράσης στην περιοχή θα μειωθούν αισθητά.

Έγινε η πρώτη οργανωμένη επιχείρηση αστυνόμευσης που αφορούσε στο σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Καλαβρύτων, με αιχμή του δόρατος την ομάδα ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Όπως πληροφορείται η «Πολιτεία» οι δημότες όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Καλαβρύτων εκδήλωναν την ικανοποίησή τους για την ισχυρή αστυνομική παρουσία στις περιοχές τους, αλλά και για την δυνατότητα που όπως όλα δείχνουν να έχουν πλέον δίπλα τους έμπειρους αστυνομικούς οι οποίοι έχουν επί σειρά ετών εξειδικευτεί στην αντιμετώπιση εγκληματικών οργανώσεων.

Μαζί με τους αστυνομικούς των τοπικών  Τμημάτων, είναι σε θέση να καταφέρουν ισχυρά πλήγματα σε κάθε εγκληματική προεργασία, και να στείλουν μηνύματα σε όποιον επιδιώξει εκ νέου να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που το ανάγλυφο της περιοχής δίνει για διαφυγή.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλά από τα σημεία του Δήμου Καλαβρύτων δίνουν τη δυνατότητα σε πολλούς κακοποιούς να κινούνται με σχετική ασφάλεια, αφού ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες και τους χειμερινούς μήνες μπορούν να διασχίζουν δρόμους με μειωμένη κυκλοφορία χωρίς να βρίσκουν μπροστά τους εμπόδια και ιδιαίτερα γνωρίζοντας πως η Αστυνομία δεν θα βρεθεί μπροστά τους.

Πληροφορίες της «Πολιτείας» αναφέρουν πως αυτός ο σχεδιασμός ήδη αλλάζει από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. και περιοχές του Δήμου Καλαβρύτων οι οποίες συνορεύουν με την Αρκαδία, την Ηλεία αλλά και την Κορινθία, δεν θα είναι πια ελεύθερες για την κίνηση ατόμων με παραβατική δραστηριότητα οι οποίοι θα επιδιώκουν να διαφύγουν από την Αχαΐα σε άλλες περιοχές και αντιστρόφως.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top