ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα της αλήθειας στο απόλυτο θρίλερ της Πάτρας

tzortzina aderfia censored 873x432.jpg e1656943069648
Οι νέες τοποθετήσεις γιατρών και ιατροδικαστών στο LIVE NEWS βάζουν φωτιά στο απόλυτο θρίλερ και προκαλούν αίσθηση.

Οι αναλύσεις για τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι φόβοι τους για τις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας που αναμένονται τις επόμενες μέρες και οι σκέψεις τους, για τα όσα είναι πολύ πιθανό να κρύβει αυτή η μυστηριώδης υπόθεση, κρατούν το θέμα ζεστό στην κορυφή της επικαιρότητας.

Όπως έχει γίνει γνωστό από χθες Δευτέρα, στον οργανισμό της Τζωρτζίνας έχει εντοπιστεί μια άγνωστη φαρμακευτική ουσία που μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται ύποπτη για το θάνατό της.

Οι αναλύσεις που γίνονται στο εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να δείξουν την ποσότητα, την ακριβή της σύσταση και φυσικά το ρόλο που έπαιξε στην κατάληξη του παιδιού.

Τους δικούς του φόβους στο LIVE NEWS εκφράζει και ο κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας. Τονίζει πως υπάρχουν φάρμακα που θα μπορούσαν να έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στον αναπάντεχο θάνατο της Τζωρτζίνας και ουσίες που είναι ύποπτες για πρόκληση ακόμα και ανίατων ασθενειών.

«Μπορεί κανείς να προμηθευτεί πολλά φάρμακα από το φαρμακείο, χωρίς συνταγή και μερικά από αυτά, πραγματικά μπορεί δημιουργήσουν βλάβη στον οργανισμό και την καρδιά και να προκαλέσουν θάνατο από καρδιακή ανακοπή» σημείωσε ο κ. Σπαντιδέας.

Η ουσία που έχει εντοπιστεί στον οργανισμό της Τζωρτζίνας φαίνεται σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν πως δεν χορηγήθηκε στο παιδί από θεράποντες γιατρούς. Αν αποδειχθεί επιστημονικά ότι αυτή προκάλεσε τον θάνατό της, το τμήμα Ανθρωποκτονιών θα πάρει τη σκυτάλη ταχύτατα και θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις, για να διαπιστωθεί ποιο ή ποια ήταν τα άτομα που ευθύνονταν.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο τέλος των τοξικολογικών ελέγχων θα έχουμε μια ξεκάθαρη απάντηση, εάν ή όχι επέδρασαν ουσίες στο φαινόμενο του θανάτου του συγκεκριμένου παιδιού» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων συνδύασε και πάλι τα δεδομένα της υπόθεσης με την ιατρική βιβλιογραφία για να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας που μπορεί να προήλθε από πνιγμό…

«Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα. Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου. Στη σχετική βιβλιογραφία διαβάζουμε πως η πνιγμονή από απόφραξη των αναπνευστικών στομίων περιλαμβάνει κατά κανόνα σχεδόν, περιστατικά ανθρωποκτονίας» υπογράμμισε ο ιατροδικαστής.

Τι είπε στέλεχος της Scotland Yard

Αίσθηση προκάλεσε και η νέα τοποθέτηση του Θανάση Κατερινόπουλου. Ο απόστρατος ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το θρίλερ της Πάτρας, κρύβει εγκληματική ενέργεια και αποκάλυψε τι του είπε στέλεχος της Scotland Yard που επικοινώνησε μαζί του…

«Πρωί πρωί με πήρε μια συνάδελφος ντετέκτιβ της New Scotland Yard. Ελληνίδα στην καταγωγή, η οποία χειρίστηκε αντίστοιχη υπόθεση στο Λονδίνο. Και μου έγραφε χαρακτηριστικά: “Θανάση μην μασάς είναι εγκληματική ενέργεια. Εμείς εδώ ξέρετε τι βρήκαμε;” και της λέω: “Τι βρήκατε;” “υδράργυρο” και μένω κάγκελο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κατερινόπουλος εκτίμησε πως η υπόθεση θα τραβήξει μέχρι το καλοκαίρι και πως στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει. Όπως τόνισε οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών που κινούν τα νήματα στη μεγάλη έρευνα είναι έμπειροι κι δεν έχουν αφήσει κανένα κενό που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανατροπή…

«Είναι ελάχιστα τα ποσοστά, έφτασα να μιλάω για 100%, γιατί εδώ έχουμε τρεις θανάτους, σε τρεις διαφορετικούς χρόνους. Δεν είμαι επιστήμονας ειδικός για να ξέρω αν υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα και λοιπά. Οι ίδιοι οι γιατροί λένε ότι δεν υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα ή κάτι τέτοιο» συμπλήρωσσε ο απόστρατος ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ.

Οι γονείς των τριών αδικοχαμένων παιδιών περιμένουν κλήση για να καταθέσουν και παρακολουθούν καθημερινά όλες τις εξελίξεις για την υπόθεση, που έφερε τα πάνω – κάτω στη ζωή τους…

Η 33χρονη έχει καταγγείλει στο παρελθόν μέσω του δικηγόρου που την εκπροσωπούσε απειλές από άτομα που την έχουν στοχοποιήσει. Για απειλητικά τηλεφωνήματα όμως μίλησε το πρωί και η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάτρας, που αναφέρεται στην υπόθεση από την πρώτη στιγμή.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ώρα της αλήθειας πλησιάζει προς το τέλος και τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στη Θεσσαλονίκη απ’ όπου θα βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, που θα δρομολογήσουν τις επόμενες εξελίξεις.

You may also like

Comments are closed.