ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η παυσίπονη δραστηριότητα που μας δείχνει επτά χρόνια νεότερους

Facebook
Twitter
Σε εντυπωσιακό παυσίπονο αναδεικνύεται η σεξουαλική πράξη τουλάχιστον σε ότι αφορά τον πόνο στην πλάτη, ενώ φαίνεται ότι έχει και σημαντική αντιυπερτασική δράση, αλλά και αντικαρκινική προστασία. Ας δούμε τι αποκαλύπτουν οι έρευνες:

Σταματά τον πόνο στην πλάτη: Ο οργασμός είναι δέκα φορές πιο αποτελεσματικός από τα παυσίπονα στη μείωση του πόνου και του άγχους, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Munster στη Γερμανία, η οποία έδειξε ότι οι μισοί από τους πάσχοντες ένιωθαν λιγότερο πόνο μετά τη «χρήση της σεξουαλικής δραστηριότητας ως θεραπευτικό εργαλείο».

Αναστρέφει τη γήρανση: Το συχνό σεξ σε μεγάλη ηλικία μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε έως και επτά χρόνια νεότεροι, με τη λεπτομέρεια της εν λόγω επίδρασης να έγκειται στην τρυφερή και ερωτική σεξουαλική επαφή, όπως υποστηρίζει ο Δρ. David Weeks, νευροψυχολόγος στο Βασικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.

Αποτρέπει τον καρκίνο του προστάτη: Οι άνδρες που εκσπερματίζουν 21 φορές τον μήνα, είτε μέσω σεξουαλικής επαφής, ονείρωξης ή αυνανισμού, έχουν κατά 1/3 λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Harvard.

Μειώνει την πιθανότητα θανάτου μετά από καρδιακή προσβολή: Οι άνθρωποι που είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή, επιβίωσαν και έκαναν σεξ περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα, είχαν 27% λιγότερες πιθανότητες θανάτου κατά τη διάρκεια μιας 22χρονης μελέτης που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Medicine. Όπως αποδείχθηκε, το σεξ έστω και μία φορά την εβδομάδα μείωσε τους θανάτους κατά 12% και λιγότερο συχνά κατά 8%.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση: Το τακτικό σεξ μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση εξίσου αποτελεσματικά με τα φάρμακα, σύμφωνα με μία μελέτη του Πανεπιστημίου της Georgia. Ο οργασμός μειώνει την αρτηριακή πίεση κατά 13%, με τη μείωση αυτή να διαρκεί μέχρι και την επόμενη μέρα, χωρίς, όμως, να ισχύει το ίδιο και στην περίπτωση του αυνανισμού.

Ενδυναμώνει το πυελικό έδαφος: Κατά τη διάρκεια του οργασμού, ο μυϊκός τόνος, ο καρδιακός ρυθμός και η αναπνοή αυξάνονται, γυμνάζοντας το πυελικό έδαφος και κρατώντας έτσι μακριά τη στυτική δυσλειτουργία και ακράτεια.

Βοηθά τη γονιμότητα: Ο γυναικείος οργασμός ενισχύει τις πιθανότητες σύλληψης ενός παιδιού. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όταν μια γυναίκα βιώνει οργασμό ένα λεπτό μετά την εκσπερμάτιση του συντρόφου της, είναι πιθανό να διατηρεί περισσότερα σπερματοζωάρια.

Τέλος φαίνεται ότι το συχνό σεξ φέρνει την επιθυμία για περισσότερο!  Το σεξ αυξάνει τη λίπανση και την ελαστικότητα του κόλπου και τη ροή του αίματος, ενισχύοντας έτσι και τη σεξουαλική επιθυμία.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top