ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ στην Κεφαλονιά

Facebook
Twitter
3

Στην Κεφαλονιά, όπου διεξήχθησαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), στις 17 και 18 Μαΐου, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κος Πλάτων Μαρλαφέκας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα όπως είναι το ενεργειακό, το φορολογικό των ελευθέρων επαγγελματιών, ο εργασιακός νόμος, η ψηφιακή κάρτα  και ο νέος νόμος για τον αιγιαλό.

 Ο κος Μαρλαφέκας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, τόνισε τα εξής:

Α) Στις δράσεις «Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ», «Προηγμένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» και «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ» έχουν υποβληθεί 2.837 επενδυτικά σχέδια, συνολικής δημόσιας χρηματοδότησης 120.245.843,16 €. Αξιολογήθηκαν  2.830 αιτήσεις, ενώ απομένει ο έλεγχος 42 επενδυτικών σχεδίων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης.

2 (4)

Μέχρι στιγμής οι ενταγμένες πράξεις ανέρχονται σε 1.833 με τη συνολική δημόσια χρηματοδότηση να αγγίζει τις 53.906.870 €.

Β) Στις δράσεις «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ» και «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ», έχουν υποβληθεί 8.404 επενδυτικά σχέδια, συνολικής δημόσιας χρηματοδότησης 857.636.754€, τα οποία έχουν αξιολογηθεί σχεδόν στο σύνολό τους.

Μέχρι στιγμής οι ενταγμένες πράξεις ανέρχονται σε 6.411 με τη συνολική δημόσια χρηματοδότηση να αγγίζει τις 656.956.830 €.

Γ) Στις Δράσεις «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» υποβλήθηκαν 9.823 επενδυτικά σχέδια, συνολικής δημόσιας χρηματοδότησης 1.528.024.776,70€.

Προσεχώς θα ξεκινήσει η διαδικασία συγκριτικής αξιολόγησης των αιτήσεων, με στόχους τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα.

Τέλος, ο κος Μαρλαφέκας συμπλήρωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για το κλείσιμο των Δράσεων της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, με καταληκτική ημερομηνία για την διεξαγωγή των επιτόπιων ελέγχων και την ολοκλήρωση των συνακόλουθων διοικητικών εργασιών να έχει οριστεί η 31.10.2024. Τα στελέχη του ΕΦΕΠΑΕ βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση και σε συνεχή συνεργασία με την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ώστε το ΕΣΠΑ 2014-2020 να κλείσει εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και με υψηλό ποσοστό απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων.

Τέλος στην διευρυμένη συνεδρίαση της επιτροπής συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ,  ως εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αχαΐας,  κος Σααντ Καραμπέτ , ο κος Απόστολος Μάρκος καθώς και ο κος Πέτρος Δημόπουλος

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top