Η Πάτρα αποχαιρέτισε τον Μίκη Θεοδωράκη – Η ιδιαίτερη μουσική βραδιά του Δημήτρη Κωστακιώτη στα Ψηλαλώνια

Facebook
Twitter

Με έναν από τους πλέον ιδιαίτερους και αυθόρμητους τρόπους, η Πάτρα αποχαιρέτισε απόψε τον Μίκη Θεοδωράκη, με μια εμπνευσμένη μουσική εκδήλωση που ετοίμασε ο Δημήτρης Κωστακιώτης πλαισιωμένος από τον Δικαστή αδελφό του κι άλλους φίλους, κατεβάζοντας το πιάνο του στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα.

Ο γνωστός γιατρός, πρώην υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ και μουσικός χθες το πρωί γνωστοποίησε την πρόθεση του για τη διοργάνωση αυτής της ξεχωριστής μουσικής βραδιάς.

Λίγο μέρα τις 21.30, είχε στήσει ήδη το πιάνο του “για να τραγουδήσουμε όλοι μαζί τα τραγούδια του Μίκη, αυτά που μας μεγάλωσαν, που μας ένωσαν, που μας έκαναν να κλάψουμε αλλά και να ελπίζουμε για μια καλύτερη κοινωνία… Όσοι πιστοί ελάτε να τραγουδήσουμε μαζί…” έγραφε στο κάλεσμα του, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Σε κλίμα συγκίνησης δεκάδες συμπολίτες σιγοτραγουδήσαν τραγούδια του σπουδαίου μουσικό συνθέτη, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο το σεβασμό τους στο έργο ενός σπουδαίου Έλληνα.

Ο Δικηγόρος Θάνος Αμπατζής σχολίασε για την πρωτοβουλία:

” Μια αξιόλογη πρωτοβουλία από έναν επώνυμο γιατρό της πόλης μας, που πλαισιώθηκε από τον δικαστή αδελφό του και άλλους άξιους καλλιτέχνες μας ταξίδεψαν στα παλιά χρόνια που το άκουσμα μόνο των τραγουδιών του Μίκη, μας έφερνε ρίγη συγκίνησης. Πολλοί πατρινοί από όλες τις ηλικίες τραγούδησαν αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου καλλιτέχνη και αγωνιστή.

Εντύπωση μου προκάλεσε ότι νεαροί και νεαρές γνώριζαν τα τραγούδια και τα έλεγαν μαζί με τους μεγάλους. Ήταν η πρώτη εκδήλωση τιμής στον καλλιτέχνη, τον πολιτικό, τον αγωνιστή, τον άνθρωπο που έφυγε σήμερα.

Ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν και άλλες, πολλές εκδηλώσεις για τον Μίκη. Στην δύσκολη εποχή που ζούμε έχουμε ανάγκη από στοχασμό, αναπόληση του παρελθόντος, ανακάτεμα της ιστορίας μας, μήπως καταφέρουμε και αλλάξουμε αυτή την κακή πορεία των τελευταίων χρονών.

Η μορφή του Θεοδωράκη, η δράση του, το έργο που άφησε πίσω του, κυρίως όμως οι αγώνες του για το δίκιο και το σοσιαλισμό ας γίνουν οδηγός μας για το μέλλον. Δεν αρκεί να τιμάς κάποιον Μεγάλο που έφυγε, αν δεν πάρεις λίγες σταγόνες από το είναι του και να τις κάνεις πυξίδα στην ζωή σου “.

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ:

IMG 2057

IMG 2058

IMG 2054

IMG 2053

IMG 2046

IMG 2045

IMG 2044

IMG 2042

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top