ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η Πάτρα γιορτάζει τον Πολιούχο της – Χιλιάδες πιστοί αναμένονται στον ναό του Αγίου Ανδρέα

20191130 220006 818x397

Όλα έτοιμα για την εορτή του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα, με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών να ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις για τα Πρωτοκλήτεια και να κορυφώνει τον εορτασμό το διήμερο  παραμονή και ανήμερα του Πρωτοκλήτου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μαζί με την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα γιορτάζει και η Πάτρα, αφού πρόκειται για μια ξεχωριστή μέρα για την πόλη. Eκατοντάδες επισκέπτες αναμένεται να έρθουν στην Πάτρα από διάφορες πόλεις της Ελλάδας για να προσκυνήσουν τόσο στον νέο ναό του Αγίου Ανδρέα, όσο και στον παλιό.

Μαζί με τους επισκέπτες χιλιάδες θα είναι και οι Πατρινοί που αναμένεται να πάνε αυτές τις μέρεες στον Πολιούχο για να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί. Ήδη από το πρωί της Δευτέρας υπάρχει μία κινητικότητα στους χώρους γύρω από τις δύο εκκλησίες, με τους πιστούς να προσέρχονται.

Χωρίς τα περιοριστικά μέτρα ο αριθμός των πιστών που αναμένεται να μεταβούν στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου αυτές τις μέρες εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τους 60.000, ενώ θυμίζουμε ότι πλέον δεν υπάρχουν μέτρα για την πανδημία.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι και φέτος το κτιριακό συγκρότημα του Αγίου Ανδρέα όπου θα λάβει χώρο η Θεία Λειτουργία, αλλά και η Λιτανεία, ενώ ήδη απέναντι από τον ναό έχουν στηθεί οι πάγκοι και οι μποναμάδες για την καθιερωμένη εμποροπανήγυρη.

Τέλος το εορταστικό κλίμα που υπάρχει στην Πάτρα λόγω του Πολιούχου της θα δέσει αρμονικά με το άρωμα των Χριστουγέννων, καθώς το απόγευμα της παραμονής θα ανάψει ο φωτεινός διάκοσμος στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης.

You may also like

Comments are closed.