ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Πανεπιστημίου Πατρών για τον εθελοντισμό

Facebook
Twitter
Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ο Εθελοντισμός από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην Κοινωνία για Αλληλεγγύη, Ευημερία & Αειφορία» που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που εκπροσωπήθηκε από τους Χαράλαμπο Μπονάνο, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας και Τάκη Παπαδόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Μπονάνος αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο είναι ένας κατ΄ εξοχήν χώρος όπου ο εθελοντισμός μπορεί και πρέπει ν΄ αναπτυχθεί σε πολλά επίπεδα όπως η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης, η αιμοδοσία και η δωρεά οργάνων, η φροντίδα ευάλωτων ατόμων κλπ.«Σε μία κοινωνία που το ατομικό συμφέρον επικρατεί έναντι του συλλογικού και το προσωπικό όφελος κυριαρχεί έναντι του κοινωνικού, ο εθελοντισμός έρχεται να δώσει νόημα και περιεχόμενο στις ανθρώπινες αξίες όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

20220506 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΠΟΝΑΝΟΣ

Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει την προσπάθειά της ενώνοντας δυνάμεις με επιστημονικούς φορείς όπως το Πανεπιστήμιο, για να στηρίξει τον εθελοντικό κίνημα, αποδεικνύοντας στην πράξη και όχι στην ρητορική την κοινωνική αλληλεγγύη» κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα οφέλη του εθελοντισμού για την κοινωνία, αλλά και τους ίδιους τους εθελοντές, επισημαίνοντας ότι τα ιδεώδη του εθελοντισμού είναι τα στοιχεία που αναβαθμίζουν και προβάλουν το ανθρώπινο πνεύμα, τον πολιτισμό, τη συνεργασία, την ομαδικότητα.

20220506 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 1

«Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η Greenpeace, ο Ερυθρός Σταυρός, το Χαμόγελο του Παιδιού, το Άλμα Ζωής, είναι ορισμένα μόνο παραδείγματα οργανώσεων που βασίζονται στον εθελοντισμό. Με τον τρόπο αυτό προσφέρουν ουσιαστική και καταλυτική παρέμβαση στους τομείς που δραστηριοποιούνται. Συνεπώς, με τον εθελοντισμό γινόμαστε καλύτεροι. Εν τέλει, ο εθελοντισμός δεν μπορεί να είναι το άλλοθι, αλλά η πραγματικότητα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top