Η Πρέσβειρα της Σλοβενίας στην Πάτρα – Συμβολική φύτευση με Πανεπιστήμιο Πατρών και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Facebook
Twitter
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σλοβενίας στην Αθήνα και το Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών έθεσαν τα θεμέλια μιας ελπιδοφόρας συνεργασίας σε ζητήματα περιβάλλοντος και πρωτογενούς παραγωγής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Έρευνας, Φωκίωνας Ζαΐμης ανέφερε για τη σημερινή εκδήλωση:

”Φυτεύσαμε σήμερα συμβολικά λίγα αρωματικά φυτά (δάφνη, θυμάρι, δενδρολίβανο) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας του ΟΗΕ σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σλοβενίας και το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στον Βοτανικό Κήπο του Πανεπιστημίου.
Η εκδήλωση σηματοδοτεί και την έναρξη της τριμερούς συνεργασίας για την εκπόνηση κοινού έργου με τον Βοτανικό Κήπο του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα: «Διατήρηση οικοσυστημάτων για τους επικονιαστές και ευαισθητοποίηση σχετικά με τους επικονιαστές και τη μελισσοκομία».
Η παγκόσμια ημέρα των μελισσών καθιερώθηκε στον ΟΗΕ με πρόταση της Σλοβενίας και για τον λόγο αυτό η χώρα αυτή προωθεί και δημιουργία κήπων για την προσέλκυση των μελισσών και γενικά των επικονιαστών.
Ο ρόλος των επικονιαστών και ειδικά των μελισσών είναι εξαιρετικά σημαντικός τόσο στην διατήρηση της βιοποικιλότητας αλλά και στην ίδια την διατήρηση της ισορροπίας της φύσης και την παραγωγή των φυτών συμπεριλαμβανομένων και των τροφίμων μας”.
45
42
44
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top