ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η προπόνηση που ρίχνει την πίεση, νικά την αϋπνία και βελτιώνει τη διάθεση

Facebook
Twitter

Έφτασε η εποχή που πολλές από τις δραστηριότητές μας μπορούν να μεταφερθούν σε εξωτερικούς χώρους λόγω της καλοκαιρίας. Η άσκηση περιλαμβάνεται σε αυτές τις δραστηριότητες και μάλιστα μπορείτε να ωφεληθείτε συνολικά από αυτή την απλή αλλαγή, όπως θα διαπιστώσετε και από τα οφέλη του outdoor training που ακολουθούν:

1. Μειώνει την αρτηριακή πίεση και το άγχος

Μελέτες έχουν δείξει ότι η σωματική δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό ενός ατόμου. Ως αποτέλεσμα, η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους είναι λιγότερο επίπονη από παρόμοια άσκηση σε εσωτερικούς χώρους, γεγονός που, με τη σειρά του, σας ωθεί πιο κοντά στη μέγιστη απόδοσή σας. Προπονηθείτε σε εξωτερικούς χώρους, πιέστε τον εαυτό σας λίγο παραπάνω και συνεχίστε να καταρρίπτετε το προσωπικό σας ρεκόρ!

Όταν ασκείστε σε εξωτερικούς χώρους, παίρνετε καθαρό αέρα, αυτό βοηθά στην ανακούφιση της αϋπνίας. Η τακτική άσκηση και ο καθαρός αέρας θα σας βοηθήσουν να αποκοιμηθείτε και να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας.

3.Έχουν λιγότερο χρηματικό κόστος

Οι υπαίθριες προπονήσεις είναι συχνά δωρεάν, επειδή τα πάρκα γυμναστικής, οι εξωτερικοί αθλητικοί χώροι, τα γήπεδα και άλλες τοποθεσίες άσκησης σε εξωτερικούς χώρους είναι συνήθως ανοιχτά για όλους. Η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους είναι καλή και για το πορτοφόλι σας!

4. Ηλιοφάνεια

Όταν προπονείστε σε εξωτερικούς χώρους, μπορείτε επίσης να απολαύσετε τα οφέλη του ήλιου. Ο φρέσκος αέρας και το φυσικό φως τονώνουν και παρέχουν περισσότερη ενέργεια στο μυαλό και το σώμα. Η ηλιοφάνεια παρέχει τη βιταμίνη D που χρειαζόμαστε, επομένως θα μαυρίσεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης και ο ήλιος θα σου φτιάξει τη διάθεση! Το ηλιακό φως ενισχύει επίσης την παραγωγή ενέργειας στους μύες και την οξείδωση των ιστών.

Όταν προπονείστε σε εξωτερικούς χώρους, λάβετε υπόψη την πιθανή βλάβη που προκαλείται από την υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία, όπως η αφυδάτωση και το ηλιακό έγκαυμα. Μην ξεχνάτε λοιπόν το αντηλιακό και την ενυδάτωση ενώ προπονείστε έξω!

5. Παραλλαγή στην κανονική σας προπόνηση

Πραγματοποιήστε την προπόνησή σας σε εξωτερικούς χώρους και συμπεριλάβετε κινήσεις που είναι εύκολο να κάνετε έξω, όπως ασκήσεις με το βάρος σώματος. Οι περισσότερες ασκήσεις με το σωματικό βάρος περιέχουν πολυαρθρικές κινήσεις και επομένως είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές! Μια προπόνηση με το σωματικό βάρος θα ενισχύσει ιδιαίτερα τον συντονισμό, την ισορροπία και την κινητικότητά σας.

6.Η ευκαιρία να δοκιμάσετε κάτι νέο

Ανεβάστε την προπόνησή σας σε ένα νέο επίπεδο. Εκμεταλλευτείτε νέες ευκαιρίες προπόνησης για να προσθέσετε καινούριο περιεχόμενο στην τυπική σας προπόνηση ή δημιουργήστε ένα εντελώς νέο πρόγραμμα. Κάντε την προπόνησή σας διαφορετική, πιο αποτελεσματική και αναζωογονητική.

7. Καλύτερη διάθεση

Συνολικά, η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους ωφελεί ολόκληρο το σώμα φέρνοντας χαρά, ευεξία και καλύτερη διάθεση!

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top