ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η Rolex επιστρέφει Πάτρα | Μετά από μια 10ετία, μέσω επένδυσης από Κόρινθο…

Facebook
Twitter

Ο κ. Ι. Ελευθερίου επενδύει στην πόλη, ανοίγοντας κατάστημα της ιστορικής επιχείρησης του που λειτουργεί από το 1947

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Η Rolex ξανάρχεται στην Πάτρα. Το μάθαμε και το μεταφέρουμε διότι για πολλούς σημαίνει πολλά η επιστροφή της συγκεκριμένης κολοσσιαίας διεθνώς εταιρείας υψηλής ωρολογοποιίας. Και προφανώς συνεπάγεται ακόμα περισσότερα για το πώς βλέπουν οι επενδυτές την οικονομική δυναμική της πόλης και της τοπικής αγοράς γενικότερα.

Διότι μια τέτοιου είδους επένδυση αφενός δεν την λες και «ήσσονος» σημασίας, αφετέρου, γνωρίζεις εκ των προτέρων με βεβαιότητα ότι για να γίνει το «βήμα» έχει προηγηθεί μια πολύ καλά οργανωμένη, υψηλών προδιαγραφών και σοβαρού επιπέδου, έρευνα αγοράς από ειδικούς. Που απολύτως εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα πρέπει να αποδεικνύει πως υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό για την βιωσιμότητα, (ποιος άραγε θα αποτολμούσε την επαναλειτουργία μιας τέτοιας μάρκας;), δηλαδή, να δείχνει ότι υπάρχει πρόσφορο απόθεμα ενδιαφέροντος από την τοπική κοινωνία, που όμως να μπορεί να μετουσιωθεί σε αγορά.

1 ROLEX 1

Θυμίζουμε ότι η Rolex στην Πάτρα υπήρχε στην Αγ. Νικολάου 18 αλλά εδώ και περίπου δέκα χρόνια το κατάστημα που την προωθούσε δεν λειτουργεί. Και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης επενδυτές δεν έκριναν την αγορά της Πάτρας ως ελκυστική για τέτοιου επιπέδου προϊόντα.

Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα αλλάζουν πια κι έτσι η Rolex επιστρέφει στην πόλη, σε λίγο καιρό, και συγκεκριμένα, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Και αυτό που επίσης έχει  τη δική του σημασία είναι ότι αυτή η επαναφορά θα γίνει μέσω μιας επένδυσης που συνειδητά επέλεξε την Πάτρα για να κάνει, με το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος του, ο κ. Ιωάννης Ελευθερίου απ’ την Κόρινθο.

Πρόκειται για τον συνεχιστή μιας ιστορικής επιχείρησης – εργαστήριο στο ρολόι και το κόσμημα που από το 1947 καταγράφει ηχηρή παρουσία στον χώρο της κατασκευής κοσμημάτων και της προώθησης ρολογιών, όχι μόνο Rolex, αλλά και: Vacheron Constantin, Cartier, Tag Heuer, Omega, Breitling, PatekPhillippe, Bulgari κ.α..

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top