ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η Ρωσία θα εκτοξεύσει αποστολή διάσωσης των αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Facebook
Twitter

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία ετοιμάζει αποστολή διάσωσης για να φέρει πίσω δύο Ρώσους κοσμοναύτες και έναν Αμερικανό αστροναύτη που έχουν εγκλωβιστεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ).

Η Μόσχα θα εκτοξεύσει ένα σκάφος διάσωσης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον επόμενο μήνα για να φέρει πίσω τρία μέλη του πληρώματος που έχουν εγκλωβιστεί εκεί, μετά τη βλάβη που υπέστη το σκάφος που θα τους μετέφερε πίσω στη Γη.

Το Soyuz MS-22 που είναι σταθμευμένο στον ΔΔΣ, παρουσίασε διαρροή ψυκτικού υγρού τον περασμένο μήνα, λόγω μικροσκοπικής τρύπας που πιθανώς προκλήθηκε από χτύπημα μικρομετεωρίτη.

Ενώ η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos δήλωσε ότι το χτύπημα δεν προκάλεσε άμεση απειλή για το πλήρωμα του διαστημικού σταθμού, προκάλεσε ανησυχίες για το αν το πλήρωμα θα μπορούσε να επιστρέψει στη Γη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Μετά από διαβουλεύσεις, η Roscosmos δήλωσε ότι αποφάσισε να επισπεύσει την εκτόξευση του Soyuz MS-23 που είχε προγραμματιστεί για τον Μάρτιο. Έτσι, η πτήση που θα μεταφέρει τους Ρώσους κοσμοναύτες Σεργκέι Προκόπιεφ και Ντμίτρι Πέτελιν και τον Αμερικανό αστροναύτη Φρανσίσκο Ρούμπιο, πίσω στη Γη, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου. 

Το MS-23 είχε αρχικά προγραμματιστεί να μεταφέρει τρία νέα μέλη πληρώματος, αλλά θα κατευθυνθεί άδειο ως σκάφος διάσωσης. Το χτυπημένο MS-22 θα επιστρέψει χωρίς πλήρωμα μόλις φτάσει ο αντικαταστάτης του, δήλωσε η Roscosmos.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top