Η Ρωσία υποστηρίζει ότι παρέδωσε πάνω από 6.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών

Facebook
Twitter
rus

Η Ρωσία επέστρεψε τις σορούς 6.060 Ουκρανών στρατιωτών βάσει των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στις ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη νωρίτερα αυτό τον μήνα, δήλωσε σήμερα Δευτέρα (16/6)  ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

Η Μόσχα είναι έτοιμη να παραδώσει άλλες 2.239 σορούς, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και έχει λάβει μέχρι στιγμής τα λείψανα 78 δικών της στρατιωτών σε αντάλλαγμα.

Η διαδικασία ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, δήλωσε ο Μεντίνσκι.

Νωρίτερα Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως παρέλαβε σήμερα άλλες 1.245 σορούς στρατιωτών της που σκοτώθηκαν στον πόλεμο με τη Ρωσία, στο τελικό στάδιο του επαναπατρισμού πεσόντων στρατιωτών.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το τελικό στάδιο του επαναπατρισμού των πεσόντων στρατιωτών», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ. «Από την περασμένη εβδομάδα, όταν ξεκίνησε η εφαρμογή των συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης, έχουμε καταφέρει να επαναφέρουμε περισσότερες από 6.000 σορούς».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή