ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η στιγμή που ο 52χρονος δάσκαλος ασελγεί σε μαθήτρια του στην Κέρκυρα!

Facebook
Twitter

Στα 5,5 χρόνια – από τα 8 που αρχικά είχε καταδικαστεί- έπεσε σήμερα, μετά το Εφετείο που έγινε, η ποινή φυλάκισης του 52χρονου δασκάλου στην Κέρκυρα, ο οποίος στις αρχές του Ιουλίου του 2022 κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια σε βάρος δύο μαθητριών του, κάτω των 12 ετών.

Η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου παρουσίασε ένα βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τον δάσκαλο να αγγίζει σε περίεργα σημεία τη μία μαθήτρια του. Ο δάσκαλος φαίνεται να ακουμπά το μικρό κορίτσι. Μετά από λίγο, το χαϊδεύει και το αγγίζει σε επίμαχα σημεία.

«Αυτός ο δάσκαλος ήταν 28 χρόνια εν ενεργεία και δεν ξέρω πόσα είχε ενοχλήσει, πόσα δε μιλήσανε, πόσοι γονείς δεν καταγγείλανε. Γιατί είχε ακουστεί ότι τον διώξανε και από άλλα σχολεία. Αν πραγματικά είχε μετανιώσει, θα ζητούσε μία συγγνώμη, θα παραδεχόταν το λάθος του και θα ζητούσε μία συγγνώμη πρώτα σε αυτά τα παιδάκια και μετά στις οικογένειές τους», λέει η μητέρα ενός εκ των θυμάτων.

Η -16χρονη σήμερα- κόρη της, σε ηλικία μόλις 9 ετών, βίωσε όσα φρικιαστικά περιέγραψε στους αστυνομικούς. Από τη Β’ δημοτικού, ο 52χρονος δάσκαλος άρχισε να την προσεγγίζει σε διαλείμματα και εκδρομές. Όταν πια κέρδισε την εμπιστοσύνη της, την έβαζε να κάθεται στα γόνατά του και τη θώπευε σε διάφορα σημεία του σώματος της.

Παρόμοια ήταν η νοσηρή τακτική που ακολούθησε και σε ένα άλλο 12χρονο κοριτσάκι, το οποίο ομοίως βρήκε το θάρρος και μαζί με τους γονείς του, τον κατήγγειλαν στην αστυνομία.

Η μητέρα της ανήλικης περιέγραψε αποκλειστικά στο “Live News” πώς ο 52χρονος κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της μικρής και στη συνέχεια να εκτονώσει πάνω της τις αρρωστημένες ορέξεις του: «Είχαν μία οικειότητα. Της έδινα κολατσιό στο σχολείο και μου το έφερνε πίσω γιατί την κέρναγε ο δάσκαλος και μου είπε ότι κερνούσε και άλλα παιδάκια. Της έλεγε διάφορα, ότι είναι η γυναίκα της ζωής του, 9 χρονών παιδάκι, αν είναι δυνατόν. Και έλεγε: ‘δε θέλω καμία μεγάλη, εσύ είσαι η γυναίκα της ζωής μου’. Κάποια στιγμής της είπε να του πιάσει το γενετικό όργανο και η κόρη μου αρνήθηκε και λέει: ‘έλα θα σου αρέσει και αυτά που λέμε να μην τα λες στη μαμά σου, δεν πρέπει η μαμά σου να μάθει τίποτα. Ούτε ότι σου κερνάω’».

Η μητέρα σοκαρισμένη άκουγε την 9χρονη κόρη της να περιγράφει τα όσα φρικιαστικά βίωνε επί μήνες. Δεν έχασε στιγμή και αμέσως κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία.

«Πήγα στην αστυνομία, έκανα την καταγγελία. Πιέστηκε με πάρα πολλά και δεν την άρεσε η χειρονομία που της έκανε. Και της είπα όμως, ίσως αυτό να τη φόβισε, ότι αυτός ο άνθρωπος δε σε βλέπει σαν παιδάκι, σε βλέπει σαν μεγάλη γυναίκα. Της το είπα και αυτό και έβαλε τα κλάματα. Σκεφτείτε τώρα, ένα παιδάκι 9 χρονών τι μπορεί να ξέρει;».

«Ζήτησε συγγνώμη από την πρώτη στιγμή»

Ο Αντώνης Καραγιάννης, δικηγόρος του δασκάλου, μίλησε στο Νίκο Ευαγελάτο για την υπόθεση, λέγοντας πως δεν υπάρχουν άλλες μαθήτριες που να έχουν καταγγείλει τον δάσκαλο.

«Αυτά έγιναν 2016. Η εικόνα του προβλήθηκε από τα Μέσα. Δεν υπάρχουν άλλες μαθήτριες θύματα γιατί τότε θα είχε δοθεί η εικόνα του στα Μέσα. Αντιλαμβάνομαι τα συναισθήματα αλλά ο άνθρωπος αυτός το πρώτο πράγμα που ανέφερε ήταν να ζητήσει συγγνώμη από τα κορίτσια και από τις οικογένειες γιατί κατάλαβε το λάθος του», είπε αρχικά.

«Αυτό που αρνήθηκε ήταν η ασέλγεια σε δύο ανήλικες και τέλεση γενετήσιων πράξεων σε ανήλικες. Οι πράξεις επισύρουν και τις ποινές. Αυτό που αποδείχτηκε ήταν πως οι κατηγορίες ήταν πιο μικρές από αυτές που κατηγορήθηκε. Ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να επανέλθει στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά δεν γίνεται να μην λάβουμε υπόψιν μας πως όλα τα υπόλοιπα χρόνια δεν είχε καμία επαφή με άλλα παιδία», συμπλήρωσε.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top