Σοκαρισμένη είναι η ορειβατική κοινότητα της Κρήτης από την τραγική κατάληξη των ερευνών στα Βαρδούσια Όρη, με τους 4 νεκρούς ορειβάτες μεταξύ των οποίων και ο 55χρονος Θανάσης Κολοτούρος, με καταγωγή από τα Λεχαινά ,ο οποίος όμως ζούσε στην Κρήτη στην περιοχή της Σητείας για πολλά χρόνια, όπου είχε δημιουργήσει την οικογένεια του με δύο παιδιά.
Σε περιοχές της Σητείας όμως είχε εργαστεί τα τελευταία χρόνια ως εκπαιδευτικός και η 32χρονη Δώρα Καπλάνη που δυστυχώς ανήκε στην ομάδα των 4 που βρέθηκαν νεκροί στα Βαρδούσια. Ήταν κι εκείνη καλή ορειβάτης με καταγωγή από τη Φωτάδα η οποία θρηνεί για την απώλεια της.
Πρόσφατα ο Θανάσης είχε μετακομίσει την Πάτρα, μετά τη συνταξιοδότηση του από την Πολεμική Αεροπορία, όπου εργαζόταν.
Μέλος ορειβατικών συλλόγων σε όλη την Κρήτη ιδιαίτερα έμπειρος, λάτρης της περιπέτειας και της φωτογραφίας.

Σκαρφάλωνε σε ψηλά και απόκρημνα βουνά με μοναδική ευκολία, αγαπούσε και τις διαδρομές με χιόνι, το cannyoning και τα ορειβατικά ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μάλιστα οι συνορειβάτες του στην Κρήτη τη μερά που εγκατέλειψε το νησί για να μετακομίσει στην Πάτρα τον αποχαιρέτισαν στην κορυφή του Ψηλορείτη, χωρίς να μπορούν να φανταστούν πως αυτή θα ήταν η τελευταία τους κοινή ορειβατική διαδρομή.
Ο άτυχος Θανάσης, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του θαμμένος κάτω από χιονοστιβάδα, μαζί με ακόμη τρεις ορειβάτες – δύο άνδρες και την 32χρονη Δώρα– σε δύσβατο σημείο της ορεινής Φωκίδας.
Η τραγική κατάληξη ήρθε έπειτα από πολύωρη αγωνία και έρευνες, καθώς η ομάδα είχε ξεκινήσει το πρωί της Πέμπτης από τον οικισμό Αθανάσιος Διάκος, με σκοπό να ακολουθήσει δύσκολη χειμερινή διαδρομή στα Βαρδούσια. Από εκείνη τη στιγμή χάθηκαν τα ίχνη τους, με τις Αρχές να κινητοποιούνται άμεσα.
Όμως το αποτέλεσμα των ερευνών ήταν τραγικό.











