ΥΓΕΙΑ

Η top άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα και καίει 10 θερμίδες το λεπτό

230124162807 sanida
young motivated girl doing plank exercise at gym, full length photo, copy space.

Τα burpees είναι μια άσκηση που τα συμπυκνώνει όλα, επειδή βοηθά στην ενδυνάμωση κάθε μεγάλης μυϊκής ομάδας του σώματος: πόδια, γλουτούς, πλάτη, κοιλιακούς, ώμους.

Κάντε όσο περισσότερα μπορείτε σε πέντε λεπτά. Η άσκηση εκτελείται ως εξής: πατήστε δυνατά τις παλάμες στο πάτωμα και δώστε ώθηση στα πόδια σας προς τα πίσω (θέση pushups). Χαμηλώστε το στήθος προς το πάτωμα και αναπηδήστε φέρνοντας πάλι τα πόδια μπροστά. Ανασηκωθείτε κάνοντας αναπήδηση και χτυπώντας τις παλάμες μεταξύ τους πάνω από το κεφάλι. Κάντε όσα burpees μπορείτε σε πέντε λεπτά και σταδιακά σε δέκα λεπτά. Ενδιάμεσα μπορείτε να κάνετε κάποια διαλλειματάκια, σύμφωνα πάντα με τη φυσική σας κατάστασή, αλλά και το πώς αισθάνεστε εκείνη την ώρα.

230124163201 burpees

Photo: Shutterstock

Συγκριτικά με άλλες ασκήσεις αντίστασης (γιατί ουσιαστικά πρόκειται για άσκηση με το βάρος του σώματος), όπως καθίσματα, προβολές και σανίδες, με τα burpees καίει κανείς τριπλάσιες θερμίδες. Σύμφωνα με έρευνα στο Journal of Strength & Conditioning Research φαίνεται ότι κατά την εκτέλεσή τους καίμε σχεδόν δέκα θερμίδες (9,6) το λεπτό.

Λόγω των αναπηδήσεων και του βαθέος καθίσματος η άσκηση δεν συστήνεται όταν υπάρχει πρόβλημα με τις αρθρώσεις, ιδιαίτερα στους ώμους και στα γόνατα.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ