ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η Τουρκία εξέδωσε NOTAM για αεροπορικές ασκήσεις στην Μεσόγειο

Facebook
Twitter

Πρελούδιο εξελίξεων εν όψει εξόδου του 4ου γεωτρύπανου “Abdulhamid Han” φαίνεται πως είναι η έκδοση οδηγίας προς αεροναυτιλομένους (ΝΟΤΑΜ) από την Τουρκία, με την οποία κλείνει ένα πολύ μεγάλο μέρος του εναέριου χώρου νότια της Αττάλειας.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η Τουρκία πρόκειται για μία μεγάλη έκταση εναέριου χώρου εντός της οποίας το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις της πολεμικής της αεροπορίας. Η έκταση βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι απλή σύμπτωση, όμως η περιοχή κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Είναι το ίδιο σημείο που πραγματοποίησε την τελευταία του αποστολή τον Οκτώβριο, αμέσως μετά το θερμό καλοκαίρι του 2020 το ερευνητικό Oruc Reis.

Επιπλέον, αναμένεται στις 9 Αυγούστου ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Ταγίπ Ερντογάν να ανακοινώσει την θαλάσσια περιοχή στην οποία θα προχωρήσει για γεωτρήσεις το 4ο και πιο σύγχρονο γεωτρύπανο της Τουρκίας.

Θα είναι η περιοχή απ’ όπου θα ξεκινήσει τις γεωτρήσεις το Abdulhamid Han; Θα είναι αυτή η περιοχή ο τελικός προορισμός;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που μένει να απαντηθούν.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, είναι γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί κάποια NAVTEX που να συμπίπτει με την αναγγελθείσα NOTAM.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το μήνυμα που εκπέμπεται από τις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις είναι ότι βρίσκονται σε εγρήγορση και με ψυχραιμία αποκωδικοποιούν κάθε κίνηση της Τουρκίας έτοιμες να προχωρήσουν σε κάθε είδους απάντηση όποτε κι αν απαιτηθεί.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top