ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η υπεύθυνη στάση των Αστυνομικών στην υπόθεση Πισπιρίγκου και οι συνδικαλιστές που ξέρουν να σιωπούν 

Facebook
Twitter
Εδώ και τρεις περίπου μήνες που κυριαρχεί στην ειδησεογραφία η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειάς της, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι παρεμβαίνουν με δημόσιο λόγο ιδιαίτερα στα τηλεοπτικά μέσα.

Εκφράζουν οι περισσότεροι προσωπικές απόψεις σε μία υπόθεση που απαιτεί «γέμισμα» του τηλεοπτικού χρόνου. Ανάμεσά τους διακρίνονται το τελευταίο αυτό διάστημα να εμφανίζονται για την ίδια υπόθεση και συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι υποτίθεται πως συμβάλλουν στην υπόθεση καταθέτοντας απόψεις που προέρχονται από αστυνομική εμπειρία. Ωστόσο η πληροφόρησή τους από τις αρμόδιες Υπηρεσίες που εμπλέκονται θεσμικά στις έρευνες είναι από ελλιπής έως ανύπαρκτη, γεγονός που πολλές φορές προκαλεί σοβαρά κενά στην ενημέρωση και ίσως δημιουργεί και δυσκολίες στις έρευνες για την υπόθεση.

Μοναδική εξαίρεση σε όλο αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί αποτελούν οι συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, που για μήνες τώρα παρακολουθούν τις εξελίξεις με προσοχή και επαγγελματισμό και ουδέποτε αποδέχθηκαν ανάλογες προσκλήσεις για δημόσιες τοποθετήσεις επί του θέματος.

Η υπεύθυνη αυτή στάση τόσο του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, όσο και των υπολοίπων μελών της Διοίκησης θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για τις άλλες συνδικαλιστικές Ενώσεις των αστυνομικών.

Οι συνδικαλιστές εκλέγονται για να προωθούν και να λύνουν προβλήματα των συναδέλφων τους. Να διεκδικούν και να κερδίζουν στοιχήματα που θα βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών. Και συγκεκριμένα η Ένωση Αχαΐας έχει να επιδείξει πλούσιο έργο σε αυτή την κατεύθυνση.

Η υπεύθυνη αυτή στάση αποτυπώνεται και στην πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Αχαΐας, με αφορμή τα όσα προσβλητικά ακούστηκαν και πρόσφατα που αφορούσαν ενέργειες της Αστυνομίας στην Πάτρα για την υπόθεση του θανάτου της Ίριδας.

tsitsikas stoli e1638865682452 557x432 1
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χάρης Τσίτσικας

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Προς μεγάλη μας έκπληξη και λύπη ακούσαμε χθες από τα χείλη απόστρατου αξιωματικού, αλλά και πρώην μέλους του συνδικαλιστικού κινήματος της Ελληνικής  Αστυνομίας, ανυπόστατες μομφές και υπονοούμενα που στόχο είχαν να πλήξουν την  αξιοπιστία, τον επαγγελματισμό και το κύρος των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πατρών.  

Είναι γνωστό ότι κανένας Αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών  δεν έχει επιφορτιστεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών. Η δε Ένωση μας, διά των οργάνων της, απέχει συνειδητά από κάθε δημόσια παρέμβαση  σχετικά με την γνωστή επίκαιρη τραγωδία της Πάτρας, σεβόμενη αφενός τις εν εξελίξει  έρευνες αλλά και την ηθική βαρύτητα που έχει για την κοινή γνώμη η συγκεκριμένη  υπόθεση. 

Σε κάθε περίπτωση οποιοσδήποτε έχει να καταγγείλει συγκεκριμένα γεγονότα,  πράξεις ή παραλείψεις Αστυνομικών οφείλει να απευθυνθεί θεσμικά στις αρμόδιες αρχές  και όχι με γενικές και αόριστες κατηγορίες που προσβάλουν την υπόληψη των  υπαλλήλων και θίγουν το κύρος της υπηρεσίας». 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top