Ιαπωνία: Αποστολή αμυντικού εξοπλισμού στην Ουκρανία – Έστειλαν αλεξίσφαιρα γιλέκα

Facebook
Twitter
Ένα αεροπλάνο των Ιαπωνικών Ενόπλων Δυνάμεων, φορτωμένο με αλεξίσφαιρα γιλέκα για την Ουκρανία, απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Κομάκι.

Είναι η πρώτη φορά που η Ιαπωνία στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό σε χώρα που είναι σε πόλεμο, καθώς μέχρι στιγμής, απέχει από τη συμμετοχή ή την ανάμιξη σε περιοχές που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και έχει επικεντρωθεί στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και στην ανοικοδόμηση μόλις αποκατασταθεί η ειρήνη.

Οι αυστηρές διατάξεις που απαγορεύουν τέτοιες στρατιωτικές παραδόσεις άλλαξαν την Τρίτη για να επιτραπεί η αποστολή αμυντικού εξοπλισμού στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ιαπωνικό Υπουργείο Άμυνας.

Το φορτίο με αλεξίσφαιρα γιλέκα στάλθηκε με το αεροπλάνο των ιαπωνικών αμυντικών δυνάμεων, το οποίο απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Komaki στον νομό Aichi την Τρίτη, μετά από αίτημα του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας την περασμένη Παρασκευή, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας στο Twitter.

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να παραδώσει και άλλη επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, όπως τρόφιμα, είδη υγιεινής, κάμερες, γεννήτριες ρεύματος, σκηνές και χειμερινά ρούχα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο Γενικός Γραμματέας της Ιαπωνικής Κυβέρνησης Hirokazu Matsuno είπε ότι είναι «ζωτικής σημασίας» για την Ιαπωνία και την εθνική της ασφάλεια να απαντήσουν σθεναρά μαζί με άλλα έθνη στη ρωσική επιθετικότητα και να στηρίξουν την Ουκρανία.

Η Ιαπωνία δεν σχεδιάζει να στείλει επιθετικά όπλα στην Ουκρανία, τόνισε ο Ματσούνο, αναφέρει το Tanjug.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top