ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ιάσονας Φωτήλας: Επανέρχεται για το θέμα της ακούσιας ψυχικής νοσηλείας

306807623 652984722815307 1178693427554634877 n e1663927681881
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ιάσονα Φωτήλα με την Υφυπουργό Υγείας, αρμόδιας για θέματα ψυχικής υγείας Ζωή Ράπτη.

Η συνάντηση συνεργασίας αφορούσε το μείζον θέμα της Ακούσιας Ψυχιατρικής Νοσηλείας, για το οποίο αναμένεται κοινή υπουργική απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων στα μέσα Οκτωβρίου. Η προσπάθεια εστιάζει στην οριστική απεμπλοκή των αστυνομικών όπως και στην εύρεση αναδόχου μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.
Η Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας & Κατανόησης μεταξύ των Υπουργείων Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη που αφορά στη διαχείριση της ακούσιας νοσηλείας ασθενών και πλέον το θέμα δρομολογείται προς επίλυση και πάντα με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών.Ο Ιάσονας Φωτήλας πλήρως ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της προσπάθειας του και μετά την επίτευξη διαύλου επικοινωνίας μεταξύ της Ε.Α.Υ.Α. και του αρμόδιου Υπουργείου, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι προτεραιότητα του συνιστά η ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων.
Η συνεργασία των υπουργείων με στόχο την εφαρμογή της νομοθεσίας που θα διέπει την ακούσια ψυχική νοσηλεία είναι απόρροια της συντονισμένης και επίμονης ανάδειξης του θέματος.Ο Ιάσονας Φωτήλας και η κ. Ζώη Ράπτη επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά την άριστη συνεργασία τους ενώ συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή στενή επαφή για θέματα που έχουν ως επίκεντρο την Αχαΐα και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Υφυπουργού.

You may also like

Comments are closed.