Ιατρική υπηρεσία «Αγ. Ανδρέα»: Αναλαμβάνει δράση για να αξιοποιηθεί η μεγάλη δωρεά!

Facebook
Twitter
Η τριμελής επιτροπή στην οποία προΐσταται ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Αθανάσιος Χονδρομάρας αναλαμβάνει δράση άμεσα προκειμένου να υλοποιηθεί στην πράξη η μεγάλη δωρεά των 3,5 εκατ. ευρώ μέσω της οποίας το ίδρυμα του ομογενή Πατρινού ευεργέτη Αθανάσιου Στεφανόπουλου (φωτογραφία) θα συμβάλει στον πλήρη εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» με τη μεταφορά του μάλιστα σε νέο κτίριο.

Το σχέδιο στο οποίο κατέληξε πρόσφατα το Δ.Σ. του Νοσοκομείου περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση υπερσύγχρονου Τομογράφου (PET-CT, G-CAMERA SPECT-CT με όλα τα παρελκόμενα) σε νέο κτίριο 450 τμ. το οποίο θα έχει απευθείας σύνδεση με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τα Τ.Π.Ε. του Νοσοκομείου.

Η δωρεά περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια όλου του αναγκαίου εξοπλισμού για το εργαστήριο Hot Lab του νέου Τομογράφου καθώς και του Νέου Συστήματος Διαχείρισης και Αποθήκευσης Ιατρικών Εικόνων PACS Ultima που θα παραδοθεί με το κλειδί στο χέρι!

Ο Τομογράφος PET/CT αποτελεί ένα από τα ακριβότερα μηχανήματα στο χώρο της υγείας και θα εξυπηρετήσει ογκολογικούς ασθενείς οι οποίοι μέχρι τώρα αναγκάζονταν να μεταβούν στην Αθήνα για την συγκεκριμένη εξέταση.

Είναι προφανές πως η συγκεκριμένη δωρεά θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου καθώς τα ογκολογικά περιστατικά αυξάνονται ραγδαία, οι θάνατοι από νεοπλάσματα βρίσκονται στην 2η θέση αιτιών θανάτου στη χώρα μας και η έγκαιρη διάγνωση είναι βασικό στοιχείο αντιμετώπισής τους.

ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 768x408 1

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή