ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ιδιοκτήτες καλούνται στο ταμείο, θα πληρώσουν αναδρομικά μεγάλα πρόστιμα

Facebook
Twitter
Με τεράστια αναδρομικά -δημοτικά- τέλη, πρόστιμα και προσαυξήσεις απειλούνται χιλιάδες ιδιοκτήτες με ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα η με κατοικία που δεν έχουν δηλώσει επακριβώς τις επιφάνειές τους. Ουσιαστικά, βρίσκονται στο αέρα γιατί πλέον δεν καλύπτονται από τη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά.

Εκκρεμεί δε και το πρόβλημα με όσους δεν έχουν δηλώσει στους δήμους τη διακοπή ηλεκτροδότησης ακινήτου όπως επίσης και το άλλο μεγάλο θέμα με την παραγραφή των χρεών στους ΟΤΑ στην 20ετία αντί της πενταετίας!

Με τη λήξη και την μη συνέχιση -για την ώρα- της ρύθμισης για τα αδήλωτα τετραγωνικά επανήλθαν σε ισχύ οι δρακόντειες διατάξεις του νόμου που προβλέπουν
αναδρομικές χρεώσεις 14ετίας που θα αυξάνονται κάθε χρόνο μέχρι την συμπλήρωση 20ετούς παραγραφής των οφειλών και πρόστιμα έως και 200%, για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και για τα αδήλωτα εμβαδά ακινήτων.

Γι΄ αυτό, η ΠΟΜΙΔΑ ζητά από το Υπουργείο Εσωτερικών:

Την αυτόματη διακοπής χρέωσης δημοτικών τελών όταν διακόπτεται η ρευματοδότηση κενού ακινήτου. Η νομοθεσία που προβλέπει ότι η υποβολή δήλωσης διακοπής ρευματοδότησης ακινήτου στον οικείο Δήμο απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας & φωτισμού μόνον από την ημερομηνία υποβολής της στην υπηρεσία εσόδων και μετά, και όχι από την ημέρα διακοπής του ρεύματος, Οι πολίτες θεωρούν ότι παύει αυτομάτως και η χρέωση δημοτικών τελών, νομίζοντας ότι με την διακοπή του ρεύματος ενημερώνονται αυτόματα οι ταμειακές υπηρεσίες του εκάστοτε αρμόδιου Δήμου. Αποτέλεσμα είναι πως όταν μετά από χρόνια ζητήσουν βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ, να βρίσκονται αντιμέτωποι στη συνέχεια με υπέρογκες αναδρομικές χρεώσεις που θα φτάσουν σταδιακά την 20ετία (!), με τεράστιες προσαυξήσεις τις οποίες αδυνατούν να καταβάλουν. Π.χ. σε υπόγεια αποθήκη, κενή από 15ετίας, για δημοτικά τέλη επαγγελματικής χρήσης, πενταπλάσια από τα οικιακά, το ζητούμενο αναδρομικό ποσό με το πρόστιμο 100% συνήθως υπερβαίνει την αξία του ακινήτου!

Τη μόνιμη δυνατότητα δήλωσης αδήλωτων εμβαδών ακινήτων με σταδιακά αυξανόμενα πρόστιμα.

Την επαναφορά της παραγραφής οφειλών στην πενταετία, όπως στο Δημόσιο, αντί της εικοσαετίας.

Τον περιορισμού (πλαφόν) των προστίμων στο 50% της αρχικής οφειλής, ώστε να είναι εισπράξιμα.

Επίσης, η ΠΟΜΙΔΑ ζητά και τη θέσπιση της δυνατότητας έκτακτης ρύθμισης των υφισταμένων οφειλών των ιδιωτών προς τους Ο.Τ.Α. και για τα αδήλωτα εμβαδά ακινήτων, που οι ιδιοκτήτες τους τα οποία αδυνατούν να καταβάλουν.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top