ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ηγουμενίτσα: 370.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα ανάμεσα σε …ψάρια

Facebook
Twitter
Στον εντοπισμό και την κατάσχεση 7.397.200 λαθραίων/παραποιημένων τσιγάρων, (369.860 πακέτα) προχώρησαν τα στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται σε ποσό άνω του 1.500.000,00€.

 

Ταυτόχρονα τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας προχώρησαν στη σύλληψη ενός 42χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, περί λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων (Ν.2960/2001).
Μετά από αξιοποίηση και ανάλυση πληροφοριών πραγματοποιήθηκε έλεγχος εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας και διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος οδηγός Φορτηγού οχήματος, μετέφερε εντός του επικαθήμενου ψυγείου, με προκάλυμμα εμπόρευμα κατεψυγμένων ψαριών, τα λαθραία τσιγάρα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των ανωτέρω κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται σε ποσό άνω του ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ (1.500.000,00€), ενώ από την ανάλυση των έως τώρα δεδομένων η κατασχεθείσα ποσότητα λαθραίων/παραποιημένων τσιγάρων, επρόκειτο να διατεθεί στις παράνομες αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η εν λόγω ποσότητα καπνικών προϊόντων, το  Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο, το χρηματικό ποσό των 2.950,00€ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, πρόκειται να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top