ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Η μεγαλύτερη μείωση ιικού φορτίου, έγινε στην Πάτρα

74 covid emvolio
Παρά τον αριθμό των κρουσμάτων εν τούτοις η Πάτρα καταγράφει την μεγαλύτερη πανελλαδικά μείωση του ιικού της φορτίου μέσω της ανάλυσης των λυμάτων του τοπικού πληθυσμού.

Το αποτέλεσμα αφορά το χρονικό διάστημα από 12 έως 18 Απριλίου. Σε αυτό το χρονικό πλαίσιο η Πάτρα πετυχαίνει μείωση της τάξης του -30% και ακολουθεί δεύτερη η Θεσσαλονίκη με – 21%. 

Δείτε τα αποτελέσματα έτσι όπως καταγράφονται στον πίνακα που δόθηκε στη δημοσιότητα:

lymata

Η ποσοστιαία μεταβολή στη μέση εβδομαδιαία συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα ανά 100.000
κατοίκους αφορά συγκριτικά την εβδομάδα 12-18 Απριλίου 2021 έναντι της εβδομάδας 5 – 11 Απριλίου 2021.

Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των εκάστοτε Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Σύμφωνα με την αναφορά των επιστημόνων, από 12-18 Απριλίου 2021 παρατηρήθηκαν σταθεροποιητικές ή οριακές μεταβολές σε σχέση με την περίοδο 5 – 11 Απριλίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των 8 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι οριακές μεταβολές σημειώνονται στην Πάτρα (-30%), στην Θεσσαλονίκη (-21%) και στα Χανιά (+16%), ενώ σταθερό παραμένει ουσιαστικά το φορτίο στις πόλεις της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης, όπου η μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα κυμαίνεται από -10% έως +7%.

You may also like

Comments are closed.