ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ηλεία: Απειλεί σπίτια η φωτιά στη Βάλμη – Εκκενώθηκαν περιοχές (βίντεο-φωτο)

Facebook
Twitter
Η φωτιά ξεκίνησε από τις Πόρτες Αχαΐας και πήρε γρήγορα διαστάσεις περνώντας στο γειτονικό χωριό Βάλμη – Αυξήθηκαν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Επιχειρούν 13 εναέρια μέσα.
Μαίνεται ανεξέλεγκτα η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει κοντά σε οικιστικό κομμάτι, ενώ οργανώθηκε επιχείρηση προληπτικής εκκένωσης, με μήνυμα 112, το εστάλη στους κατοίκους του χωριού Βάλμη, όπου και έχουν εξαπλωθεί οι φλόγες.
Η φωτιά στην Αχαΐα εκδηλώθηκε το απόγευμα, όμως δεν άργησε να πάρει διαστάσεις να περάσει στην Ηλεία.
IMG 42220d24036f478cb27ad2b4ea2d75fd V e1656873819741
Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει το χωριό Βάλμη, καθώς η φωτιά πλησιάζει, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που δεν συμμορφώθηκαν με την διαταγή της αστυνομίας και έχουν παραμείνει στο σημείο.
valmi
Μεγάλο πρόβλημα όμως δημιουργούν οι άνεμοι, οι οποίοι την τελευταία ώρα έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν κατά πολύ το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας που δίνει τεράστια μάχη προκειμένου η φωτιά να μην πλησιάσει στο χωριό αφού οι φλόγες βρίσκονται μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά.
Αυτή τη στιγμή 13 εναέρια μέσα επιχειρούν στην μεγάλη πυρκαγιά, με μοναδικό ευτύχημα ότι πολύ κοντά βρίσκεται η τεχνητή λίμνη του Πηνειού. Από εκεί τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη παίρνουν πολύ γρήγορα νερό και επιστρέφουν.
Ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται και προς τον οικισμό Κότρωνα όπου εκεί υπάρχουν κάποια σπίτια και οι πυροσβέστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της.

Νωρίτερα – Δεν κινδύνευσαν σπίτια παρότι οι φλόγες έφθασαν δίπλα στο εκκλησάκι της Παναγίας στις Πόρτες Αχαΐας.

Ωστόσο από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής δεν γλίτωσε ο αρχαιολογικός χώρος .

Αυτή την ώρα η φωτιά κατευθύνεται προς την Ηλεία. Μέσω μηνύματος από το 112 οι κάτοικοι στο χωριό Βάλμη κλήθηκαν να το εκκενώσουν προληπτικά και να κατευθυνθούν προς το χωριό Αγραπιδόκαμπος.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top