ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ηλεία: Νέος σεισμός νωρίτερα κοντά στον Πύργο -“Σμήνος σεισμών” από χθες στην περιοχή

seismoi ellada
Συνέχεια στην σεισμική ακολουθία που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί πλησίον της πόλης του Πύργου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, νέος σεισμός καταγράφηκε λίγο νωρότερα ήταν μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή, 26 χλμ νότια νοτιοδυτικά του Πύργου. 

Το εστιακό βάθος υπολογίζετια σε 20 χλμ.

σεισμός

Υπενθυμίζεται ότι δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές, στις 09:05 και στις 09:25 σήμερα, στην πόλη του Πύργου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο MSc Φυσ.Καταστροφών & Κρίσεων Θοδωρής Κονδύλης “υπάρχει δραστηριότητα τις τελευταίες ώρες στην θαλάσσια περιοχή περίπου 20km νότια του Κατακόλου με συνεχείς δονήσεις της τάξης των 2-3R με μεγαλύτερες 3,4 & 3,5R. Όλος αυτός ο χώρος δίνει συχνά τέτοια δραστηριότητα, άλλωστε ο δομημένος ιστός της Ηλείας και η εμπειρία των κατοίκων είναι ισχυρά ανθεκτικοί απέναντι στον σεισμικό κίνδυνο και έχει αποδειχθεί σε μεγάλα γεγονότα τα τελευταία 20 χρόνια”. 

Κυπαρισσιακός: 33 δονήσεις από χθες

Τριάντα τρεις δονήσεις με μεγαλύτερη αυτή των 4,1R το απόγευμα της Παρασκευής έχουν σημειωθεί στην “καρδιά” του Κυπαρισσιακού στο ύψος του Καϊάφα και σε απόσταση 24-26 χλμ νότια νοτιοδυτικά της πόλης του Πύργου.

Έξι δονήσεις έχουν καταγραφεί από τα 3R έως τα 3,5R και όλες οι υπόλοιπες είναι κάτω από τα 3R.

 

 

You may also like

super market ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Στα ύψη ξανά οι τιμές στα super market – Ανατιμήσεις έως 20% τις επόμενες ημέρες – Ποια προϊόντα επηρεάζονται

Νέο κύμα ανατιμήσεων θα σαρώσει τα σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο. Μάλιστα, τα τιμολόγια χονδρικής εμφανίζονται «φουσκωμένα» για τον Φεβρουάριο έως και 20%. ...

Comments are closed.