ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Ο ναυαγοσώστης που έγινε ήρωας στη Ζάκυνθο

lifeguard 1024x527 1
«Έζησα την χειρότερη και καλύτερη στιγμή της ζωής μου». Με αυτή την πρόταση περιέγραψε ο Πυργιώτης Διονύσης Λειβαδίτης το πρωτόγνωρο για τον ίδιο περιστατικό που έζησε την περασμένη Παρασκευή στον Λαγανά Ζακύνθου, όπου εργάζεται ως ναυαγοσώστης, σώζοντας από βέβαιο θάνατο έναν ηλικιωμένο λουόμενο.

Ο Διονύσης αντιλήφθηκε σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τον πύργο του ναυαγοσώστη ότι κάτι δεν πάει καλά. Αμέσως πήρε τον απαραίτητο εξοπλισμό και έτρεξε προς το σημείο, όπου οι λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία είχαν βγάλει από τη θάλασσα τον κύριο Κώστα, ο οποίος είχε πνιγεί και δεν είχε τις αισθήσεις του.

HLIKIOMENOS

Ο Διονύσης Λειβαδίτης με τον λουόμενο στον οποίο προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και του έσωσε τη ζωή

«Ήταν η χειρότερη και η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου. Ένας 70χρονος έχασε τις αισθήσεις του μέσα στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πνιγεί και την στιγμή που πήγα ήταν νεκρός. Αμέσως απομάκρυνα τον κόσμο και χορήγησα στον κύριο Κώστα μάσκα οξυγόνου, με τη βοήθεια μιας τουρίστριας που θέλω να την ευχαριστήσω. Έκανα ΚΑΡΠΑ για 7-8 λεπτά και η τουρίστρια του χορηγούσε οξυγόνο.

Μετά από τις προσπάθειες ο κύριος Κώστας επανήλθε στη ζωή, επανήλθε ο σφυγμός του. Τον έβαλα σε πλάγια θέση ανάνηψης και είχαμε καλέσει ήδη το ασθενοφόρο που ήρθε σχετικά γρήγορα και μέχρι εκείνη τη στιγμή του χορηγούσαμε οξυγόνο με τη μάσκα. Ύστερα ζωντάνεψε και πίστεψα ότι υπάρχου ελπίδες. Ήταν πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση για εμένα, όμως από τη στιγμή που ο κύριος Κώστας μπήκε στο ασθενοφόρο έζησα την καλύτερη στιγμή της ζωής μου.

Όσον αφορά την παρουσία των ναυαγοσωστών στις παραλίες, ο Διονύσης τόνισε πως «η παρουσία ενός ναυαγοσώστη στις παραλίες είναι απαραίτητη, καθώς κάθε χρόνο έχουμε περισσότερους από 400 πνιγμούς. Πιστεύω ότι κάθε λουόμενος νιώθει ασφάλεια στην παραλία με την παρουσία του ναυαγοσώστη και αυτό είναι πολύ καλό και για τον τουρισμό».

You may also like

Comments are closed.