ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ηλεία: Ζευγάρι ηλικιωμένων έζησε τον «εφιάλτη» από επίθεση αδέσποτων

Facebook
Twitter
Το ηλικιωμένο ζευγάρι στον Αμπελόκαμπο, ο εφημέριος της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου Αμπελοκάμπου π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος και η σύζυγός του Ιωάννα Ζαφειροπούλου, κατά τη διάρκεια του καθημερινού τους περιπάτου και περίπου στις 14:20 της περασμένης Κυριακής έπεσαν «θύματα επίθεσης» από αγέλη σκύλων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Παρότι το ζευγάρι δεν τους έδωσε αρχικά σημασία και συνέχισε την πορεία του χωρίς να τα ενοχλήσει εκτιμώντας πως δε θα κάνουν επίθεση, αντ’ αυτού ένα από αυτά όρμησε προς τον ιερέα, δαγκώνοντάς του το ράσο και προσπαθώντας να του κάνει κακό.

Η σωτήρια επέμβαση συντοπίτισσας

Όπως περιέγραψε το ζευγάρι, το αίσθημα του φόβου εκείνη τη στιγμή τους είχε κατακλύσει και το μόνο που περνούσε από το μυαλό τους ήταν το πώς θα γλιτώσουν από τα σκυλιά δίχως να πάθουν κακό. Ωστόσο, μια συγχωριανή τους που βρισκόταν κοντά και καθάριζε έξω από την περιουσία της, είδε την επίθεση των σκυλιών στο ηλικιωμένο ζευγάρι και με δυνατή φωνή και το σκουπόξυλό της κατάφερε να τα τρομάξει και να τα τρέψει σε φυγή, γλιτώνοντας από τα χειρότερα το ανδρόγυνο.

Κλεισμένη σπίτι και φοβισμένη!

Οι καθημερινές βόλτες αποτελούσαν την καλύτερη «διέξοδο» για την κ. Ζαφειροπούλου, αφού προβλήματά υγείας την έχουν καθηλώσει εδώ και αρκετό διάστημα σε αναπηρικό καροτσάκι. Ωστόσο, πλέον αυτές οι στιγμές «ελευθερίας» και «ξεγνοιασιάς» που της πρόσφεραν οι βόλτες έχουν αντικατασταθεί από το αίσθημα φόβου, με την ίδια να προτιμά να μένει κλεισμένη σπίτι της για να μην βιώσει ξανά ανάλογο περιστατικό.

Screenshot 2022 12 01 at 10.34.06 AM

Ζητούν άμεση λύση στο θέμα

Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, ο π. Χαράλαμπος απευθύνθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ήλιδας και συμπλήρωσε αίτηση με την οποία γνωστοποιεί την επίθεση που δέχτηκε και ζητά άμεσα την περισυλλογή των σκυλιών από την κοινότητα. Σκοπός του ζευγαριού είναι να ενημερωθούν τόσο οι κάτοικοι της κοινότητας ώστε να είναι προσεκτικοί, όσο και ο δήμος προκειμένου να στείλει άμεσα συνεργείο και να περισυλλέξει τα συγκεκριμένα τετράποδα πριν συμβεί κάτι χειρότερο.

«Με έπιασε πανικός»

Το φόβο που ένιωσε από το συγκεκριμένο γεγονός και οι σκέψεις που την κατακλύζουν πλέον και δε θέλει να φύγει από το σπίτι της, ήταν τα σημεία στα οποία εστίασε η κ. Ζαφειροπούλου περιγράφοντας όσα βίωσε. «Την Κυριακή στις 14:20 περνάγαμε την πλατεία του χωριού και ήταν συγκεντρωμένη εκεί μια αγέλη περίπου 6-7 σκυλιών. Περίμενα να μη μας επιτεθούν, αλλά δυστυχώς δεν έγινε αυτό. Από την ορμή τους έσκισαν το ράσο του συζύγου μου και αν δεν ήταν η κ. Καφύρα που τα έδιωξε με σκουπόξυλο και τη φωνή της, θα είχαμε μεγαλύτερες ζημιές. Εκείνη τη στιγμή στενοχωρήθηκα και με έπιασε πανικός. Συνεχίζω πλέον να έχω τη σκέψη πως αν βγω, θα μου επιτεθούν και πάλι. Από εκείνη τη μέρα δεν έχω ξαναβγεί από το σπίτι. Ζητάω οι αρμόδιοι να περισυλλέξουν τα σκυλιά αυτά αν είναι αδέσποτα, ή αν είναι ιδιοκτησίας κάποιου να τα μαζέψουν πριν πάθει κάποιος άλλος κάτι κακό και ειδικά μικρά παιδιά που βρίσκονται καθημερινά στο σημείο».

“ENIΩΣΑ ΦΟΒΟ, ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΣΥΜΒΕΙ”

Από την πλευρά του, ο εφημέριος της Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Αμπελοκάμπου συνέστησε προσοχή από τον κόσμο του Αμπελοκάμπου προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο ανάλογο ή και πιο σοβαρό περιστατικό και υποστήριξε πως θα πρέπει να περισυλλεχθούν τα σκυλιά πριν συμβεί το κακό.

Screenshot 2022 12 01 at 10.35.12 AM
Σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες προχώρησε ο π. Χαράλαμπος, που όντας ιδιοκτήτης σκυλιών δεν περίμενε την επίθεση και τρομοκρατήθηκε περισσότερο για τη σύζυγό του.

«Ήταν ηλιόλουστη μέρα. Βγήκα με τη σύζυγό μου βόλτα για να πάρει αέρα και να αισθανθεί καλύτερα και μόλις φτάσαμε στην πλατεία, αγέλη πιθανότατα αδέσποτων σκυλιών ήρθαν κατά πάνω μας και ένα μεγάλο σκυλί μου δάγκωσε το ράσο και το έσκισε. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα πραγματικά φόβο για το τι μπορεί να μας συμβεί. Ευτυχώς μας βοήθησε η κ. Καφύρα, όπου με το σκουπόξυλο που είχε και σκούπιζε τα φύλλα από τα πλατάνια, τα κυνήγησε. Ήταν εκείνη η πρώτη στιγμή που νιώσαμε ανακούφιση και σταμάτησε ο φόβος μας. Είναι μια περιοχή εδώ που πάει προς Αμαλιάδα και στην οποία πηγαίναμε σε καθημερινή βάση δίχως να μας έχουν πειράξει τα σκυλάκια. Πλέον κυκλοφορούν στην πλατεία και σε κεντρικούς δρόμους του χωριού και είναι πολλά, σημεία γεμάτα κόσμο καθημερινά και προπάντων παιδιά. Αυτό που ζητάμε είναι οι αρμόδιοι να τα περισυλλέξουν, ή αν ανήκουν σε κάποιον να τα διατηρεί στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού του. Και εμείς έχουμε σκυλιά, αλλά δεν έχουν βγει ποτέ από το πορτόνι της αυλής και ούτε έχουν πειράξει κανέναν».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top