ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι πωλήσεις τους θα εκτοξευθούν το 2024

211213160729 VolvoBattery 768x461 1

Tο μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αυξηθεί κατά 43% το επόμενο έτος, λόγω της αύξησης των νέων μοντέλων, προβλέπει ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Το μερίδιο των BEV θα αυξηθεί στο 20% το 2024 από το αναμενόμενο 14% το 2023, δήλωσε ο Πρόεδρος της ACEA Λούκα Ντε Μέο, αν και η συνολική αγορά προβλέπεται να αναπτυχθεί ελαφρά μόνο το επόμενο έτος.
Ο Ντε Μέο, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Renault, είπε ότι η κυκλοφορία προσιτών BEV θα συμβάλει στην ενίσχυση του μεριδίου των EV.

«Θα υπάρξει μια επίδραση προϊόντος από αυτό. Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε κινητήρες EV σε προϊόντα που είναι πιο mainstream και στον πυρήνα της αγοράς», δήλωσε ο Ντε Μέο, αναφέροντας επερχόμενα μικρά EV όπως το Renault 5 και μελλοντικά χαμηλού κόστους EV από τον Όμιλο Volkswagen.

Αυτά τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν μικρότερες και λιγότερο ακριβές μπαταρίες, συμβάλλοντας στη μείωση των τιμών και στην αύξηση της ζήτησης. Το Renault 5 θα πωλείται για περίπου 25.000 ευρώ και τα μοντέλα της Citroen και της Renault θα είναι κάτω από 20.000 ευρώ, τα επόμενα δύο χρόνια.

You may also like

Comments are closed.