ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ιλιγγιώδης η εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα»

Facebook
Twitter
Με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξαπλώνεται η μετάλλαξη «Δέλτα», πλήττοντας δριμύτατα χώρες με ελλιπή εμβολιαστική κάλυψη. Την ίδια στιγμή, σε χώρες όπου έχει οικοδομηθεί έστω και μερικώς τείχος ανοσίας χάρη στους εμβολιασμούς επιστρέφει η κανονικότητα, παρά τις ανησυχίες που εκφράζει μέρος της επιστημονικής κοινότητας.

Η Βρετανία προσεγγίζει την «ημέρα της ελευθερίας», τη 19η Ιουλίου, που θα σημάνει την καθολική άρση των μέτρων. Ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ υπεραμύνθηκε της απόφασης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων και παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών, επισημαίνοντας ότι η σύνδεση λοίμωξης με ανάγκη νοσηλείας ή θάνατο έχει αποδυναμωθεί. Δεν απέκλεισε, ωστόσο, τα ημερήσια κρούσματα να φθάσουν τις 100.000, τονίζοντας ότι η χώρα μπαίνει σε «αχαρτογράφητα νερά».

«Δεν μπορούμε όμως να ζούμε σε έναν κόσμο που μοναδική μας σκέψη θα είναι η COVID, αδιαφορώντας για τα άλλα ζητήματα υγείας, τα οικονομικά προβλήματα και τις προκλήσεις στην εκπαίδευση. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε την ύπαρξη αποτελεσματικών εμβολίων και να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορωνοϊό», κατέληξε.

Αντιθέτως, ο σκιώδης υπουργός Υγείας της Εργατικού Κόμματος, Τζόναθαν Ασγουορθ, επέμεινε ότι το «εμβολιαστικό τείχος ανοσίας» δεν έχει ολοκληρωθεί και επικαλέστηκε στοιχεία από το Ισραήλ, που υποδεικνύουν ότι το εμβόλιο της Pfizer αποτρέπει τον κίνδυνο μετάδοσης της μετάλλαξης «Δέλτα» κατά μόνο 64%.
Τον δρόμο της πλήρους άρσης των μέτρων θα ακολουθήσει, πλην απροόπτου, και η Γερμανία, τον Σεπτέμβριο. Ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ότι η προσφορά εμβολίων σε κάθε πολίτη αίρει κάθε νομική και πολιτική δικαιολογία για παράταση των μέτρων. Την ίδια στιγμή, σε εκ νέου επιβολή περιοριστικών μέτρων προχώρησε η Καταλωνία στην Ισπανία εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας. Τα νυχτερινά κέντρα θα μείνουν κλειστά από το Σαββατοκύριακο.

Στην Ινδονησία, τα νοσοκομεία «καταρρέουν» υπό το πλήθος των εισαγωγών λόγω COVID-19 και σημειώνονται μεγάλες ελλείψεις οξυγόνου. Χθες η χώρα κατέγραψε ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων (31.189) αλλά και θανάτων (728). Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αύξηση λοιμώξεων και θανάτων σε παιδιά τον τελευταίο μήνα. Στη δίνη της «Δέλτα» και η Ρωσία, η οποία χθες, για έβδομη κατά σειράν ημέρα, κατέγραψε ρεκόρ ημερήσιων θανάτων, με 737 νεκρούς.

Τέλος, έκκληση στους Αμερικανούς να εμβολιαστούν απηύθυνε χθες ο πρόεδρος Μπάιντεν.

ΠΗΓΗ: REUTERS, A.P.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top