ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ίλον Μασκ: «Φτωχότερος» κατά 55,8 δισ δολάρια!

240202085708 Elon Musk

Ο Ίλον Μασκ ανακηρύχθηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο από το περιοδικό Fortune. Για την εφετινή χρονιά τα δεδομένα ίσως είναι πιο… φτωχικά γι’ αυτόν.

Η Δικαστίς Κάθλιν ΜακΚόρμικ η οποία έχει έδρα στην πολιτεία του Ντέλαγουερ των ΗΠΑ, έγινε ένα από τα πρόσωπα των ημερών.

Με απόφασή της ακύρωσε την καταβολή ποσού 55,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 51,3 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) στον Ίλον Μασκ, τον Διευθύνων Σύμβουλο της Tesla, το οποίο είχε ζητήσει ως αποζημίωση από την εταιρεία, δηλαδή από τους μετόχους αυτής.

Η ΜακΚόρμικ, με απόφασή της ακύρωσε την καταβολή των αποδοχών στον Μασκ χαρακτηρίζοντας το ποσό ως «ακατανόητο» και «απύθμενο» και υποστήριξε ότι εγκρίθηκε εσφαλμένα από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2018 όταν ο Ρίτσαρντ Τορνέτα, ένας από τους μικρομετόχους της Teslaκαθώς κατείχε τότε μόνο εννέα μετοχές της εταιρείας, υπέβαλε μήνυση κατά του Μασκ θεωρώντας υπέρογκο το ποσό των οικονομικών απολαβών που αυτός είχε ζητήσει του καταβληθούν.

240202085644 Elon Musk II

Στη μήνυσή του, ο Τορνέτα ανέφερε ότι έκρινε πως το ποσό που ζητούσε ο Μασκ ήταν «υπερβολικό» και «πέρα από κάθε όριο λογικής» και υποστήριζε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο την ενέκρινε επειδή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla ασκούσε «αθέμιτη επιρροή» στα μέλη αυτού.

Η ομάδα δικηγόρων που ανέλαβαν την υπεράσπιση του Τορνέτα ανέφεραν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο να κάνει αντιπρόταση στον Μασκ με μικρότερο ποσό και να μην εγκρίνει άμεσα την καταβολή των 55,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων (το ανώτατο ποσό) σε αυτόν.

Ο Μασκ έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης. Ο ίδιος, μετά την ανακοίνωση της Δικαστού έγραψε στον λογαριασμό του στο «X» (πρώην «Twitter»): «Ποτέ μην εντάξετε την εταιρεία σας στην πολιτεία του Ντέλαγουερ».

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι της συγκεκριμένης Αμερικανικής Πολιτείας στρέφονται κατά του Μασκ. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει και άλλες μηνύσεις εναντίον του από μικροεπενδυτές, κυρίως της Tesla, όμως οι υποθέσεις έχουν διευθετηθεί εξωδικαστικά.

You may also like

Comments are closed.