ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΗΜ/ΜΥ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ: Οι επιτυχίες, σ’ ένα ακόμα ακαδημαϊκό εξάμηνο!

Facebook
Twitter

 

«Σπάει» τα ρεκόρ η ζήτηση νεοφερμένων φοιτητών για το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα το πρώην ΑΤΕΙ, στο Κουκούλι.

Έχουμε γράψει πολλές φορές για τις επιτυχίες του τμήματος αλλά κυριότερο όλων είναι η δουλειά που κάνουν οι υπεύθυνοι του, ο πρόεδρος του κ. Νίκος Βώρος και οι υπόλοιποι καθηγητές, στον τομέα της τροφοδότησης της παγκόσμιας αγοράς εργασίας με αποφοίτους απ’ το τμήμα! Αυτό δίνει μια ασφάλεια επαγγελματικής αποκατάστασης στους φοιτητές που σε συνδυασμό με τις συνεργασίες κολοσσιαίου επιπέδου της σχολής, την κατατάσσουν στην πρώτη θέση του ενδιαφέροντος για πρωτοετείς.

Και να θυμίσουμε, ότι μετά από ένα ακόμα επιτυχημένο ακαδημαϊκό εξάμηνο, κατά τη διάρκεια του οποίου συμπληρώθηκαν μόλις 4  χρόνια λειτουργίας του Τμήματος και ολοκληρώθηκε η απαιτητική διαδικασία αξιολόγησης για την πιστοποίησή του από την ΕΘΑΑΕ, το ΗΜ/ΜΥ του Πα.Πελ. έχει πραγματοποιήσει πλήθος δράσεων από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένης μιας μακράς λίστας webinars και ομιλιών, όμως κυρίως, πέτυχε τα εξής:

Ενίσχυσε και επέκτεινε τις συνεργασίες του, εμπλουτίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους φοιτητές του και διατηρεί αξιοσημείωτη παρουσία σε ευρωπαϊκά προγράμματα και συνέδρια.

Πέτυχε, ακόμα, την επίσημη ένταξη του στη Συμμαχία «EUNICE  – Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο», με την επέκταση του έργου για άλλα 4 χρόνια, και τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα shared courses της κοινοπραξίας αυτής των 10 ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Επίσης, την αναγγελία έναρξης του δεύτερου ΠΜΣ του Τμήματος με θέμα «Σύγχρονες Εφαρμογές Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Και τέλος, την σύσταση του Βιομηχανικού Συμβουλίου. Ελπίζουμε κάποτε οι φορείς της πόλης, να στρέψουν το βλέμμα και προς το Κουκούλι… Το έχουμε γράψει ότι αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία, στα… «πόδια» μας, που θα πρέπει, ως πόλη, να την αρπάξουμε και να την αξιοποιήσουμε. Όπως φυσικά το ίδιο πρέπει να πράξουμε και με το Πανεπιστήμιο Πατρών στο σύνολο του…!

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top