ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ημερομηνίες ”κλειδιά” για την άρση των μέτρων – Διάγγελμα από τον πρωθυπουργό

agora estiasi kentro
Την επόμενη ημέρα του lockdown με τη σταδιακή άρση μέτρων προετοιμάζει η κυβέρνηση, που θα ανακοινώσει τον οδικό χάρτη στον οποίο θα αποτυπώνονται οι ημερομηνίες, που θα ανοίξουν μια σειρά από δραστηριότητες.

Άνοιγμα σχολείων, λιανεμπόριο χωρίς sms στο 13032, μετακίνηση από δήμο σε δήμο και μετακίνηση εκτός νομού, άνοιγμα εστίασης και της οικονομικής ζωής στη χώρα.

Ένα πρώτο στίγμα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας ημερομηνία ορόσημο την 15η Μαΐου, για επιστροφή σε ρυθμούς κανονικότητας.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό, αφότου η επιτροπή λοιμωξιολόγων του Yπουργείου Υγείας εισηγηθεί τα μέτρα για τον εορτασμό του Πάσχα.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» η ημερομηνία για το διάγγελμα, ωστόσο η κυβέρνηση θέλει να εκπέμψει ένα καθαρό στίγμα απεγκλωβισμού από την καραντίνα, δίνοντας έναν οδικό χάρτη της άρσης μέτρων για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

  • Μια πιθανή ημερομηνία που είναι στο τραπέζι για το λιανεμπόριο -για να ανοίξει πλήρως με κατάργηση της υποχρέωσης για αποστολή μηνύματος sms στο 13032- είναι αυτή μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα 3 Μαΐου.
  • Για την εστίαση, δεν έχει «κλειδώσει» συγκεκριμένη ημερομηνία, ωστόσο ένα πιθανό άνοιγμα -ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα- είναι μεταξύ 6 και 10 Μαΐου.
  • Στις 10 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία με το Υπουργείο Παιδείας να προτείνει επιστροφή όλων των μαθητών στις σχολικές τάξεις. Πάντως τα τελευταία αποτελέσματα των self test σε μαθητές, έχουν προκαλέσει ανησυχία.
  • Η 14η Μαΐου είναι η ημερομηνία που σχεδιάζεται η χώρα να είναι έτοιμη, για το επίσημο άνοιγμα στον τουρισμό. Οι επισκέπτες που θα έρχονται στην Ελλάδα θα έχουν κάνει το εμβόλιο για κορονοϊό ή θα πρέπει να έχουν αρνητικό PCR τέστ.

You may also like

Comments are closed.