ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έχεις ίνσταγκραμ… Προσλαμβάνεσαι! Δείτε τους νέους “νόμους” που επικρατούν στην αγορά για πρόσληψη…

Οι… νέοι που ψάχνουν πόστα δουλειάς σε καφετέριες και εστίαση, ξέρουν κάτι που η υπόλοιπη αγορά αγνοεί.

instagram 1

του Αχιλλέα Ροδίτη

Κι όμως αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία βιώνουν νέες και νέοι που μόλις βγήκαν στην αγορά εργασίας προς αναζήτηση θέσης που να τους εξασφαλίσει την επιβίωση. Φοιτητές και φοιτήτριες ή απλά νεαρής ηλικίας άτομα που ψάχνουν πόστα δουλειάς σε καφετέριες και εστίαση, ξέρουν κάτι που η υπόλοιπη αγορά αγνοεί.

Το μείζον ζητούμενο για πολλούς επαγγελματίες δεν είναι ούτε η εμφάνιση, ούτε η ικανότητα να πιάνει τον δίσκο, ούτε καν το πόσο γρήγορη/ος μπορεί να είναι. Άλλωστε πλην όλα φτιάχνονται κι όλα μαθαίνονται…

Το βασικότερο είναι να έχει ίνσταγκραμ. Και όχι ένα απλό προφίλ, αλλά ένα προφίλ γεμάτο ακολούθους και να είναι αποδεδειγμένα δημοφιλές σε πολλούς όμοιας ή και μεγαλύτερης ηλικίας. Ειδικά αν διαθέτει και προφίλ στο τικ – τοκ και έχει φανατικούς θεατές; Τότε τη δουλειά την έχει στα σίγουρα!

Φυσικά, όλα αυτά επειδή οι επαγγελματίες ποντάρουν στο ότι οι προσληφθέντες εργαζόμενοι θα μπορέσουν να προσελκύσουν νέους πελάτες στο μαγαζί εκμεταλλευόμενοι την απήχηση που έχουν στις συγκεκριμένες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι το πρώτο που ζητούν οι επιχειρηματίες του κλάδου, όταν μιλήσουν με ενδιαφερόμενο για τη θέση εργασίας, είναι να δουν το προφίλ του και να το ψάξουν για να διαπιστώσουν πόσο «in» είναι και πόσο γνωστό σε συνομηλίκους του.

 

 

You may also like

Comments are closed.