ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΗΠΑ: Δεν θα καταρριφθεί το «κατασκοπευτικό μπαλόνι» – Η Κίνα συνιστά ψυχραιμία

Facebook
Twitter
Σε επιφυλακή βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα το Αμερικανικό Πεντάγωνο, μετά τον εντοπισμό κατασκοπευτικού μπαλονιού πάνω από κρίσιμες στρατιωτικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις στα βορειοδυτικά των Ηνωμένων Πολιτειών. Αξιωματούχοι του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας ισχυρίζονται ότι το κατασκοπευτικό μπαλόνι ανήκει στην Κίνα. Το Πεκίνο, από την πλευρά του, απευθύνει έκκληση για ψυχραιμία ανακοινώνοντας ότι οι εικασίες δεν συμβάλλον στην εξακρίβωση των γεγονότων. Οι Αμερικανοί προς το παρόν ενημερώνουν ότι δεν θα το καταρρίψουν., καθώς τα συντρίμμια του θα πέσουν στο έδαφος.

 

Ορατό με γυμνό μάτι ως ολόγιομο φεγγάρι , το αντικείμενο που κατά το Πεντάγωνο είναι μη απειλητικό κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, ίπταται εδώ και μέρες πάνω από την πόλη Μπίλνγκς στη Μοντάνα, όπου βρίσκεται μέρος του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίουή ή αποθήκες πυρηνικών πυραύλων.

Σύμφωνα με αμερικανική ανακοίνωση το κατασκοπευτικό μπαλόνι με μέγεθος, όσο τρία μεγάλα λεωφορεία, διέσχισε τις Αλεούτιες νήσους στην Αλάσκα, προτού βρεθεί στη Μοντάνα.

Παρόλο που πετά σε μεγάλο υψόμετρο, πολύ πάνω από την εμπορική εναέρια κυκλοφορία, για προληπτικούς λόγους σταμάτησαν για τουλάχιστον δύο ώρες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Μπίλινγκς.

Η αμερικανική κυβέρνηση έλαβε άμεσα μέτρα για να αποτρέψει την αποκάλυψη ευαίσθητων πληροφοριών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ και ακόμη ανέφερε ότι παρόμοια περιστατικά με συνήθη ύποπτο την Κίνα έχουν συμβεί και στο παρελθόν, με μόνη διαφορά ότι αυτήν τη φορά η διάρκεια παραμονής στον αμερικανικό ενάεριο χώρο είναι μεγαλύτερη.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top