ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Κατέβασε το παντελόνι του εν πτήσει» – Αντιμέτωπος με 20 χρόνια φυλάκισης ένας επιβάτης αρνητής μάσκας

aeroplano koronoios
Ποινή φυλάκισης 20 ετών για επίθεση πιθανόν θα αντιμετωπίσει ένας Ιρλανδός πολίτης, ο οποίος αρνήθηκε να φορέσει μάσκα κατά τη διάρκεια πτήσης από το Δουβλίνο προς τη Νέα Υόρκη.

Ο ίδιος μάλιστα, όπως έγινε γνωστό έδειξε τα οπίσθιά του προκαλώντας αναστάτωση σε πτήση της Delta Airlines πριν από περίπου δέκα ημέρες, κάτι που έγινε γνωστό τώρα, οπότε και ο 29χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστή στη Νέα Υόρκη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Σε αυτές, αναφέρεται ότι «εσκεμμένα επιτέθηκε και εκφόβισε ένα μέλος του πληρώματος», σημειώνεται στα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν μόλις την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, περιγράφεται ότι ο 29χρονος αρνήθηκε αρκετές φορές να φορέσει μάσκα, πέταξε ένα κουτάκι αναψυκτικού και χτύπησε έναν επιβάτη στο κεφάλι, αλλά στη συνέχεια επιπλέον «κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό του και έδειξε τα οπίσθιά του σε μια αεροσυνοδό και σε κάποιους επιβάτες».

Ο Ιρλανδός ταξίδευε με προορισμό τη Φλόριντα, ούτως ώστε να πιάσει δουλειά σε ακαδημία ποδοσφαίρου. Μετά την προσγείωση, αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 20.000 δολ. και πλέον αναμένει τη δίκη του.

Σημειώνεται ότι εδώ και ένα χρόνο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έχει ανακοινώσει ότι θα έχει μηδενική ανοχή για όσους δεν τηρούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις πτήσεις.

Σε ένα άλλο περιστατικό, αεροσκάφος της American Airlines που είχε προ ημερών απογειωθεί από το Μαϊάμι με προορισμό το Λονδίνο, επέστρεψε, αν και είχε καλύψει περίπου 500 μίλια, λόγω του ότι μια επιβάτις αρνούνταν να φορέσει μάσκα.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ